Straujuma turpināšot Dombrovska 'kursu'; nekādu izšķērdību nepieļaus

foto: ntz.lv
foto: ntz.lv

Gan demisionējušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, gan premjera amatam nominētā Laimdota Straujuma sestdien, 18. janvārī uzrunājot savus partijas biedrus – "Vienotības" kongresa delegātus – atzīmēja, ka arī nākamā valdība turēsies pie līdzšinējiem makroekonomiskajiem mērķiem.

"Šobrīd mūsu visu kopējā atbildība ir turpināt pārdomātu politiku, kas vērsta uz Latvijas izaugsmi," atgādinot saviem partijas biedriem par nepieciešamību saglabāt piesardzību arī pēc Latvijas iestāšanās eirozonā, sacīja demisionējušais premjers.

"Jāturpina uzlabot uzņēmējdarbības vide un jāstiprina Latvijas konkurētspēja investīciju piesaistē. Investīcijām ir jānonāk reālajā ekonomikā - ar mērķi stiprināt ražošanas sektoru, audzēt eksporta apjomus un samazināt bezdarba rādītājus," nākamās valdības uzdevumus ieskicēja Dombrovskis.

Savukārt Straujuma, kura patlaban atrodas komandējumā ārzemēs, "Vienotības" biedrus uzrunāja videouzrunā, kurā solīja, ka viņas vadītā valdība turpinās Dombrovska vadīto valdību "uzņemto kursu", taču strādās arī pie tā, lai makroekonomisko izaugsmi "pārnestu" uz katru ģimeni un cilvēku.

Līdzīgi kā Dombrovskis, arī viņa par vienu no jaunās vadības uzdevumiem sauc uzņēmējdarbības vides uzlabošanu.

"Vienotības" kongress bija plānots jau novembrī, taču pēc Zolitūdes traģēdijas tas tika pārcelts uz šā gada janvāri. Šajā kongresā partijas biedri lemj par Ētikas un Revīzijas komisiju ievēlēšanu, bet savukārt partijas vadības vēlēšanas nav plānotas.


Написать комментарий