ASV uzsāks gāzes eksportu uz Eiropu 2015. gadā

foto: glasweb.com
foto: glasweb.com

ASV uzsāks gāzes eksportu uz Eiropu 2015. gadā, un pašreizējās Krievijas darbības pret Ukrainu aktualizē Eiropas valstu atkarības samazināšanas no Krievijas energoresursiem jautājumu.

Par to paziņoja ASV valsts sekretārs Džons Kerijs ES – ASV enerģētikas jautājumu padomē, kurā piedalījās ES Augstā ārlietu pārstāve Ketrīna Eštone un ES komisārs enerģētikas jautājumos Ginters Etingers, – ziņo beltsymd.ru.

„ASV un Eiropai vēl daudz kas jādara energoresursu piegādes diversifikācijā. Mēs pie tā cītīgi strādājam. Mūsu jaunais gāzes ieguvēju statuss un 7 gāzes eksporta licenču apstiprināšana palīdzēs piegādāt gāzi starptautiskajos tirgos. Mēs to gaidām, un piegādes uzsāksim 2015. gadā”, – teica Kerijs.

„Mēs piegādāsim vairāk gāzes, nekā visa Eiropa patērē šodien. Un mūsu uzdevums būs tikt galā ar vitāliem izaicinājumiem, kuri patlaban pastāv Ukrainā, un tiem ir kritisks raksturs”, – pateica ASV valsts sekretārs.

Iepriekš Ukrainas enerģētikas un ogļrūpniecības ministrs Jurijs Prodans paziņoja, ka Ukraina plāno būvēt peldošu terminālu sašķidrinātās gāzes pieņemšanai, tai skaitā no ASV.      

 


Написать комментарий