Latvijas hokeja izlase vēlreiz piedzīvo sakāvi pret somiem

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Latvijas hokeja valstsvienība arī otrajā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta piektdien ar rezultātu 1:5 (0:0, 1:2, 0:3) bez variantiem izbraukumā piekāpās Somijas valstsvienībai, informē LETA.

Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā šajā cīņā guva Aleksejs Širokovs. Atkārtojot ceturtdienas iepriekšējā mača scenāriju, sākot jau no pirmajām minūtēm, Somijas izlase laukumā darbojās daudz pārliecinošāk, bet Latvijas izlases vārtos stabils bija Jānis Kalniņš. Līdz ar to pirmajā trešdaļā rezultāts palika neatklāts, bet Latvija bija izpildījusi četrus metienus pa pretinieku vārtiem, kas bija vien par diviem mazāk nekā iepriekšējā cīņā kopā.

Otrajā trešdaļā turpinājās Somijas izlases dominance, un sestajā minūtē Mīka Lahti atklāja rezultātu, kad bija nekļūdīgs vārtu priekšā, bet trešdaļas vidū rezultāts kļuva arī 0:2 - Veli Mati Savinainens bija precīzs izgājienā pret Latvijas vārtiem. Tomēr trešdaļas beigu daļā Latvija vienus vārtus atguva, kad pēc pretinieku kļūdas izgājienā izcēlās Aleksejs Širokovs.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā pa vieniem vārtiem mājiniekiem guva Tuomass Kīskinens un Jani Tupurainens, bet vēlāk punktu cīņai pielika Peteri Virtanens.

Šoreiz Latvijas izlase pa pretinieku vārtiem meta 14 reizes, bet par labāko spēlētāju viesu rindās tika atzīts pieredzējušais aizsargs Rodrigo Laviņš. Kā ziņots, ceturtdien abas komandas tikās Jiveskiles pilsētā, kad Somijas izlase arī bija pārāka ar 5:1. Šajā mačā potītes traumu atsvaidzināja Latvijas izlases vārtsargs Ervīns Muštukovs.

Latvijas un Somijas izlases gaidāmajā pasaules čempionātā spēlēs kopīgā apakšgrupā.

Latvijas izlases sastāvā pirms spēlēm ar Somiju bija iekļauti pieci debitanti, bet labākie spēlētāji plāno pievienoties pēc šiem mačiem. Tāpat abos šīs nedēļas mačos atpūta dota pieredzējušajam vārtsargam Edgaram Masaļskim un aizsargam Kristapam Sotniekam.

Līdz ar to iespēju debitēt izlasē ieguva Jānis Kalniņš, Jānis Jaks, Mārtiņš Gipters, Miks Lipsbergs un Edgars Kļaviņš, visiem pieciem to izmantojot jau ceturtdien.

Agris Saviels piektdien aizvadīja simto maču Latvijas valstsvienībā, bet pieredzējušajam aizsargam Rodrigo Laviņam spēļu skaits Latvijas izlasē piektdien pieaudzis līdz 217, un viņš panāca rekordistu Aleksandru Ņiživiju.

Latvijas izlasi pašlaik vada Toms Kūlens, bet galvenais treneris Teds Nolans pievienosies pēc Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas beigām. Kā zināms, Latvijas izlasei pasaules čempionātā dažādu iemeslu dēļ nepalīdzēs aizsargi Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis un Georgijs Pujacs, bet Miks Indrašis un Lauris Dārziņš cer paspēt laicīgi atveseļoties.

Pirms pasaules čempionāta Latvijai gaidāmas vēl sešas pārbaudes spēles - 18. un 19.aprīlī savās mājās būs jātiekas ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krieviju, bet 25. un 26.aprīlī Rīgā gaidāma tikšanās ar Franciju.

Savukārt pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā pasaules čempionāta tiks aizvadītas Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, kad no 1. līdz 3.maijam Latvijas izlase piedalīsies trīs valstu pārbaudes turnīrā. Bez mājiniekiem slovākiem turnīrā piedalīsies vēl Norvēģijas valstsvienība.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.


Темы: , , , , , ,
Написать комментарий