Pēkšņi miris resnākais un jaunākais skots

foto: edinburghnews.com
foto: edinburghnews.com

Aizvadītajā nedēļā savā mājā Livingstonā, Skotijā, pēkšņi miris Lielbritānijas smagākais cilvēks, 22 gadus vecais Laiams Džonstons. Lai gan izsauktie mediķi izmisīgi cīnījās par jaunieša dzīvību, piedzīvotā sirdstrieka izrādījās nāvējoša, ziņo ārvalstu mediji.

Uz šo izsaukumu devās arī ugunsdzēsēju brigāde. Viņiem nācās demontēt daļu mājas sienas un žoga, lai, izmantojot gultas rāmi kā nestuves, pārvietotu mirušo.

Puiša svars pēdējo gadu laikā bija strauji pieaudzis, sasniedzot neticamus 419 kilogramus. Pagājušajā gadā viņš pārcieta kardinālu kuņģa samazināšanas operāciju - tādas pieejamas vienīgi tiem, kuru aptaukošanās jau kļuvusi dzīvībai bīstama.

Un Laiemam tā patiešām bija - ja normāls ķermeņa masas indekss ir 18,5 - 24,9, bet virs 30 jau tiek uzskatīts par aptaukošanos, šim jaunietim tas bija 85...

Laiems māju praktiski neatstāja, jo viņa izmēra cilvēkam tas būtu ārkārtīgi sarežģīti. Viņš daudz spēlēja datorspēles un cieta no depresijas. Kādā no retajām intervijām viņš pagājušajā gadā izteicies:

"Kad uzresnēju līdz 240 kg, es sāku slēpties no apkārtējās pasaules kaunā no tā, kāds esmu kļuvis. Jums nav ne jausmas, cik grūti ir iet cauri kam tādam." Tāpat puisis žēlojās, ka "atstāts sapūt bez ienākumiem un pabalstiem".

Pirms gada viņš nokļuva likumsargu redzeslokā, kad tika tiesāts par zagtas kredītkartes izmantošanu. Viņš atzina, ka ar svešu kredītkārti četras reizes pasūtījis picas uz savu māju par kopējo summu 120 mārciņas, tomēr izvairījās no tiesas sēdēm, jo, pēc advokāta teiktā, "nespēja izkļūt no mājas".


Темы: , , , , ,
Написать комментарий