ASV Irākai pārdos militāro tehniku miljarda dolāru vērtībā

foto: goodfon.ru
foto: goodfon.ru

Amerikas Savienotās Valstis plāno Irākai pārdot lidmašīnas, bruņutehniku un citus kaujas ieročus par aptuveni vienu miljardu dolāru, atsaucoties uz Pentagona pārstāvjiem, ceturtdien ziņo ASV mediji.

Saskaņā ar aizsardzības resursa informāciju darījums paredz Irākai pārdot 24 "АТ-6С Texan II" lidmašīnas, kas aprīkotas ar 50. kalibra ložmetējiem, mūsdienīgām borta ierīcēm un spēju precīzi bombardēt mērķus.

Šie aviācijas līdzekļi kopā ar aprīkojumu un apkalpi Bagdādei izmaksās 790 miljonus dolāru, bet Irāka kāro arī novērošanas aerostatus un bruņutehniku.

Aizvadītajā otrdienā ASV Aizsardzības ministrijas Militārās sadarbības pārvalde par šī darījuma plāniem informēja kongresu.

Kā prezentācijas laikā teica pārvaldes pārstāvis, šī vienošanās "stiprinās Irākas bruņoto spēku iespēju patstāvīgi risināt stabilitātes nodrošināšanas jautājumus savā valstī un neļaus nekārtību izplatību uz kaimiņu valstīm".

Irākas valdība cenšas stiprināt savu bruņojumu, kas tai nepieciešams cīņā pret "Al Qaeda" kaujiniekiem, tāpēc šī ir pēdējā vienošanās ar amerikāņiem, jo iepriekš noslēgti darījumi par 36 amerikāņu iznīcinātāju F-16 pirkšanu un citi abpusēji izdevīgi ieroču pārdošanas darījumi.


Написать комментарий