Latvijas Speciālās Olimpiādes sacensības „Cerību” futbolā Daugavpils 1. speciālajā pamatskolā

foto: sportaparvalde.lv
foto: sportaparvalde.lv

2014. gada 8. maijā Daugavpils 1.speciālās pamatskolas stadionā un 15. vidusskolas stadionā norisinājās Latvijas Speciālā Olimpiādes (LSO) organizētās futbola sacensības bērniem ar speciālām vajadzībām (ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem, jeb IV līmeņa spēlētājiem), ziņo Sporta pārvaldes portāls.

Sacensību organizatori šoreiz bija Daugavpils 1.speciālā pamatskola un LSO. Šāda veida sacensības Daugvapilī tika organizētas jau piecpadsmito gadu, bet tieši šādas – „Cerību” futbolistiem pirmo reizi LSO vēsturē.

Prieks, ka šāda veida sacensības neatstāja vienaldzīgus ne tiekai dalībniekus – 6 komandas no dažādiem Latvijas novadiem. Tāpat sacensību atklāšanā labprāt piedalījās Daugavpils pilsētas Domes deputāts Anatolijs Gržibovskis, sporta pārvaldes pārstāvis Vitālijs Gauks un Daugavpils policijas preses sekretāre Anastasija Laizāne, kuras pienākums bija ienest Olimpisko lāpu (kā to prasa Pasaules Speciālās Opimpiādes harte).

Sacensības sākās no pirmā simboliskā sitiena, kuru izpildīja Domes deputāts A.Gržibovskis un Daugavpils 1.speciālās pamatskolas komandas dalībnieks Rinalds Gailums.

Ļoti patīkami, ka uz aicinājumu piedalīties šo sacensību atklāšanā atsaucās Latvijas Virslīgas futbolisti no BFC „Daugavpils” Dmitrijs Klimaševičs un Andrejs Makarovs, kuri kompānijā ar sacensību tiesnešiem nospēlēja draudzības spēli ar LSO simbolisko izlasi (1 pārstāvis no katras komandas). Kā pieņemts šados gadījumos, spēle beidzās neizšķirti – 1:1.

Sakarā ar to, ka turnīrs notika pēc Pasaules Speciālās Olimpiādes noteikumiem, sākumā tika novadītas pārbaudes spēles, lai noskaidrotu sportistu sagatavotības un prasmju līmeni. Pēc šīm spēlēm skolotāji-eksperti izveidoja divas divīzijas – „ Zaļo” un „Dzelteno” , kurās komandas cīnījās par medaļām. Rezultātā Daugavpils 1.speciālās pamatskolas komanda izcīnīja sudraba medaļas.

Informāciju sagatavoja sacensību galvenais tiesnesis, LSO izlases galvenais treneris Aleksejs Mirkins.


Написать комментарий