Krievija dos triecienu ASV dolāram

foto: thekievtimes.ua
foto: thekievtimes.ua

Patlaban praktiski nav dzirdama informācija par to, ka pēdējā laikā Krievijas Federācijā (KF) notiek nopietnas diskusijas par ekonomisko pasākumu ieviešanas nepieciešamību, lai pienācīgi atbildētu uz Eiropas Savienības un ASV sankcijām. 

Bet šāds plāns KF pastāv. Un tas var nopietni ietekmēt ASV dolāru.

Par šo plānu raksta portāls inosmi.ru, atsaucoties uz Spānijas izdevumu publico.es. Saskaņā ar izdevuma datiem plāns pamatojas uz virkni svarīgu soļu, kurus ir atklājis Krievijas prezidenta padomnieks Sergejs Glazjevs.

Plāna pamatmērķis ir Krievijas ekonomikas atteikšanās no ASV dolāra. Izmaiņām jāskar praktiski visas privāto kompāniju finanšu operācijas, valsts sektoru un pat KF iedzīvotājus.

Pēc Glazjeva domām Krievijai obligāti jāpārceļ visus dolāru un eiro kontus un aktīvus no Ziemeļatlantijas alianses valstīm uz neitrālām valstīm, bet pirms tam jāpārdod NATO valstu obligācijas, – ziņo thekievtimes.ua.

Eksperts domā, ka vienlaikus ar to jāsamazina dolāru instrumenti un jātiek vaļā no to valstu obligācijām, kuras ir atbalstījušas sankcijas pret Krieviju. Pēc tam jāsamazina ekonomikas atkarība no ASV dolāra, ierobežojot komercbanku valūtas apgrozījumu, kā arī jāpāriet uz nacionālajām valūtām norēķinos ar Baltkrieviju, Kazahstānu un citiem partneriem.

Visi šie pasākumi pēc Glazjeva domām izraisīs ASV dolāra pozīciju kritumu. Eksperts ziņo, ka arī Ķīna patlaban veic dažas stratēģiskas darbības, vismaz daļēji atsakoties no ASV valūtas.

Eksperts ir pārliecināts, ka šie ekonomiskie pasākumi, kuri tiek patlaban izstrādāti Krievijā, novedīs pie tā, ka ASV dolāra perspektīvas samazināsies. Bet Krievijas ekonomika rezultātā iegūs attīstības stimulu.  


Написать комментарий