Krievija ir apstiprinājusi cūku ievešanas no ES aizliegumu

foto: businesspskov.ru
foto: businesspskov.ru

Krievijas Federālās veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests nav pieņēmis ES priekšlikumu par dzīvu cūku un cūkgaļas piegāžu atjaunošanu uz Krieviju no Eiropas, tai skaitā no Polijas un Lietuvas, kur tika konstatēts Āfrikas cūku mēris.

„Priekšlikums nav līdz galam izstrādāts un tādēļ tas nevar tikt pieņemts”, – ziņo Krievijas Federālās veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests. Krievija gaida no Eiropas Komisijas jaunus priekšlikumus par produkcijas drošības nodrošināšanu un uzstāj uz jauna cūkgaļas veterinārā sertifikāta ieviešanu, – ziņo prodmagazin.ru.

Janvārī Krievija ieviesa dzīvu cūku un cūkgaļas piegāžu aizliegumu no Eiropas tādēļ, ka Polijā un Lietuvā tika konstatēts Āfrikas cūku mēris. Krievijas Federālās veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests piedāvāja veikt ES valstu reģionalizāciju un ieviest jaunu cūkgaļas veterināro sertifikātu, kurā jānorāda ES epizootiskā situācija.

ES nepiekrita šīm Krievijas prasībām un vērsās PTO. Konsultācijas sākās aprīļa beigās un tās turpināsies divus mēnešus. Ja puses neatradīs risinājumu, tad ar šo jautājumu nodarbosies šķīrējtiesa. 2013. gadā ES piegādāja Krievijai cūkgaļu 1,4 miljardus eiro apmērā.  


Написать комментарий