Zināmi partiju vilcējspēki Saeimas vēlēšanās

foto: kadrs no video
foto: kadrs no video

Kaut arī Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas pagājušas un politiskajā vidē šķietami iestājies miers, partijas sākušas rūpīgi vērtēt, kurus cilvēkus likt sarakstu augšgalā cīņā par Saeimas deputātu mandātiem jau šoruden gaidāmajās vēlēšanās.

Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija liecina, ka sarakstu vilcējspēku izvēlē būtiski pārsteigumi nav gaidāmi.

No „Vienotības” Rīgas vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru varētu startēt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Vidzemes vēlēšanu apgabalā premjere Laimdota Straujuma, Kurzemes vēlēšanu apgabalā partijas līdere un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Zemgales vēlēšanu apgabalā Jānis Reirs, bet Latgales vēlēšanu apgabalā, partija ar pirmo numuru vēlētos redzēt Preiļu mēru Aldi Adamoviču, kurš vēl nesen startēja no Reģionu apvienības saraksta. Zināms, ka kandidātu vidū būs Dzintars Zaķis, Ilze Viņķele un arī Sarmīte Ēlerte.

No Zaļo un Zemnieku savienības saraksta Rīgā ar pirmo numuru varētu startēt Kārlis Seržants, otro Guntis Belēvičs, Latgales vēlēšanu apgabala lokomotīve varētu būt Raimonds Vējonis, Zemgalē līderi būs Uldis Augulis un Andris Bērziņš, Vidzemē Jānis Dūklavs, bet Kurzemē pirmie pieci saraksta numuri paredzēti Liepājas un Ventspils reģionālo partiju biedriem. Saraksta līderi šajā apgabalā  būs Dana Reizniece- Ozola, Aija Barča un Gundars Daudze. Saskaņā ar mūsu rīcībā esošo informāciju, no ZZS saraksta Kurzemē kandidēs arī bijušais tautpartijietis Mareks Segliņš. Zaļā partija jau minējusi, ka Ozolu-Reiznieci vēlētos redzēt virzām partijas premjera amata kandidātam.

Nacionālās apvienības saraksta līdere Rīgā būs Dace Melbārde, Vidzemē Raivis Dzintars, Kurzemē Gaidis Bērziņš, Zemgalē Imants Parādnieks, bet Latgalē Inese Laizāne.

“Saskaņas centrs” Rīgā ar pirmo numuru varētu likt Jāni Urbanoviču, Kurzemē Valēriju Agešinu, Zemgalē Ivaru Zariņu, Vidzemē Sergeju Dolgopolovu, bet Latgalē Jāni Tutinu.

Šie visi ir tikai partiju provizoriskie aprēķini, un galīgie kandidātu saraksti vēl būs jāapstiprina dažādās partiju izpildinstitūcijās.

05.06.2014 , 11:40

Madara Līcīte , LSM


Написать комментарий