Zinātnieki ir noteikuši diennakts laiku, kad cilvēks izskatās vissliktāk

foto: actualnews.org
foto: actualnews.org

Par pamatu izmantojot cilvēka bioritmus, ASV zinātnieki noteikuši diennakts periodu, kad cilvēks izskatās vissliktāk. Pēc viņu domām tas ir laika posms no 16 līdz 17.

Mediķi apgalvo, ka tieši šajā laikā samazinās cukura līmenis asinīs, bet tas nozīmē, ka notiek arī vispārējo organisma enerģētisko resursu samazinājums.

Turklāt dienas stress šajā laikā sasniedz maksimumu, kas izraisa nogurumu. Rezultātā cilvēks sāk izskatīties noguris. Krunciņas uz viņa sejas kļūst izteiktākas, zem acīm iezīmējas maisiņi, – vēsta wek.ru.

Turklāt āda kļūst taukaināka, tādēļ par sejas svaigumu 16 jau netiek runāts.

Viens no pētījuma autoriem, Entonijs Sarva saka, ka cilvēka seja dienas laikā mainās, āda stipri piesūcas ar tauku pilieniem, tādēļ sākas hidratācijas process.

Cilvēks jaunāks un svaigāks izskatās no rīta, kad organisms naktī ir labi atpūties un atbrīvojies no toksīniem. Sejas muskuļi ir atslābināti, bet āda izlīdzināta. Bet no 10 līdz pusdienlaikam tas sāk pāriet.

Pēc speciālistu domām labākais kosmētisko procedūru veikšanas laiks salonos ir no 10 līdz 11. Saskaņā ar bioritmiem tas ir laiks, kad ir augstākā šūnu reģenerācijas spēja.

Nakts mūsu ādai ir vērtīgākais laiks. Miega laikā ķermenis atbrīvojas no toksīniem, āda atslābst un uzsūc krēma barības vielas, kas pozitīvi ietekmē tās stāvokli. Bet dienas laikā cilvēks ar rokām pieskaras sejai, trin to, rauc uzacis un pieri, tādēļ krunkas izpaužas stiprāk. Tāpat ādu negatīvi ietekmē Saules stari, gaisa piesārņojums un kondicionieri.

Lielbritānijas zinātnieki noskaidrojuši, ka vidējā statistiskā eiropieša lielākais emocionālais pacēlums nedēļas laikā novērojams piektdien sešos vakarā. Bet par skumīgāko brīdi tiek nosaukts pirmdienas plkst. 13:42. Otrais laimes maksimums nedēļas laikā pienākas uz sestdienas rītu, bet pirmdien ofisu darbinieki sāk just maksimālu vilšanos par darbu un priekšniecību. Sievietes ir atzinušās, ka pirmdien izskatās nogurušas, bet sliktākā nedēļas diena ir trešdiena. Tieši šajā dienā sievietes izskatās nogurušas un vecākās. Aptaujāto vairākums nosauca šo dienu par stresiem bagātāko nedēļas laikā.


Написать комментарий