Populārākais sociālais tīkls Latvijā joprojām ir pašmāju draugiem.lv

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Latvijas interneta lietotāju vidū joprojām populārākais sociālais medijs ir pašmāju "Draugiem.lv" ar (86,9 %), otrajā vietā atstājot pasaules līderi "Facebook.com" ar (77,3%), liecina interneta portāla "Aptauja.lv" veiktais iedzīvotāju pētījums par sociālajiem medijiem Latvijā.

Pētījuma rezultāti liecina, ka Latvijas oranžākais sociālais tīkls Draugiem.lv joprojām ir populārākais un to katru dienu lieto 48,9% lietotāju, bet kopumā tas pulcē 86.9% Latvijas interneta lietotāju. Tomēr tā auditorija sarūk līdz ar vecumu - ja 14-29 vecuma grupā to lieto 66.1% aptaujāto, tad grupā virs 50 gadiem - vairs tikai 38,2% lietotāju.

Arī citi sociālie tīkli - Facebook, YouTube un Twitter - vispopulārākie ir tieši jaunākās vecuma grupas pārstāvju vidū. Otro vietu popularitātes ziņā ieņem pasaules līderis Facebook. Tas spēj pulcēt 77,3% no Latvijas interneta lietotājiem, ko katru dienu izmanto 47.8% tās lietotāji. Salīdzinot abus sociālo mediju līderus Latvijā, tad to aktīvo lietotāju skaita starpība ir 9,6%.

Plašāko auditoriju sasniedz pasaules "video karalis" YouTube - ja ikdienā to lieto tikai 29.5% aptaujāto, tad kopējā auditorija no Latvijas interneta lietotājiem kas kaut reizi lietojuši YouTube - sasniedz 93,2%. Šie dati ļauj domāt, ka šis sociālais tīkls ir ikdienas medijs un ļoti lielā mērā tiek izmantots kopā ar citiem sociālajiem tīkliem, ziņu portāliem un citām interneta lapām.

Krietni mazāka interese ir par mikroblogošanas platformu Twitter, kuru ikdienā lieto tikai 17,9%, bet lietojuši ir pavisam - 43,8% aptaujāto. Krievijā populārākais sociālais tīkls Odnoklassniki.ru aptaujāto vidū ieņem piekto vietu ar (16,7% no kopējā auditorijas), taču ikdienā to lieto vien 5,2% Latvijas interneta lietotāju.

Citu sociālo tīklu lietojamība Latvijā veido tādi kā Foursquare; Instagram; LinkedIn; Flickr un vēl citi, kurus kopumā katru dienu lieto 13,4%, bet to kopējo lietotāju skaits sastāda 35,8%.

Pētījumu veica interneta aptauju portāls Aptauja.lv no 26.maija līdz 4.jūnijam, aptaujājot 1032 interneta lietotājus no visas Latvijas vecumā no 14 līdz 77 gadiem.


Написать комментарий