Mūžībā aizgājis pasaulē vecākais kaķis

foto: All Over Press
foto: All Over Press

Maijā medijus pāršalca vēsts, ka pasaulē vecākā kaķa titulu ieguvusi 24 gadus vecā Popija no Anglijas pilsētas Bornmutas, bet ilgi kaķenei šo godu nav izdevies baudīt – viņa devusies uz labākiem medību laukiem.

Kā vēsta britu mediji, Popijas dzīves gājums aprāvies aizvadītajā piektdienā - pēdējā laikā kaķim saasinājušās problēmas ar pakaļkājām, kā arī saķerta kāda infekcija no ūdens, kas sīksto kaķeni uzveica.

Popijas saimniece Džekija Vesta atzinusi, ka, lai gan visi skaidri apzinājušies, ka drīz nāksies atvadīties no mīluļa, kaķenes nāve ģimeni satriekusi.

Tāpat Popijas nāve ļoti ķērusies pie sirds pārējiem četriem kaķiem, kas mitinās Vestu namā - saimniece pastāstījusi, ka viņi visu piektdienu nav ēduši un klaiņojuši pa māju, gaidot Popijas atgriešanos.

Popija, kura Ginesa rekordu grāmatā tika iekļauta šī gada 19. maijā, dzimusi 1990. gada februārī, un viņa piedzīvojusi piecu dažādu premjerministru pārvaldības laikus. Tāpat aprēķināts, ka cilvēku mūža gados viņas vecums sasniegtu 114 gadus.


Написать комментарий