Rajevskis: Pirms Saeimas vēlēšanām liela nozīme būs TV debatēm

foto: kadrs no video
foto: kadrs no video

Mēnesi pirms rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām būs noteikts „klusais periods” – televīzijā nebūs politisko reklāmu, tāpēc pieaugs televīzijas debašu nozīme, un debatēs atšķirībā no reklāmām politiķiem būs jāspēj saprotami pastāstīt, kāpēc par viņiem būtu jābalso, intervijā „Pieci.lv” atzina politikas procesu vērotājs Filips Rajevskis.

Viņš norādīja, ka priekšvēlēšanu laiks sācies jau februārī, kad politiskie spēki sākuši gatavoties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kas bija kā ģenerālmēģinājums pirms Saeimas vēlēšanām – dažiem tas bija veiksmīgs, dažiem ne visai.  

Rajevskis piekrita, ka pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām savu labumu deva arī lielas vides reklāmas un plakāti visos Latvijas reģionos, tāpēc, iespējams, arī „klusajā periodā” Latvijas iedzīvotājus sagaida zināms daudzums politisko plakātu uz ielām un ceļu malās.

Taču „visas problēmas nevar atrisināt ar reklāmu”, tāpēc otrais svarīgākais moments pirms vēlēšanām būs debates televīzijā, kurām cilvēki tagad pievērš lielāku uzmanību, un „tur tikai ar šarmu nepietiek, jāspēj normāli skaidri pastāstīt, kāpēc jāiet balsot tieši par šo kandidātu”, sprieda Rajevskis.

Viņš arī pauda, ka EP vēlēšanas, kurās Zaļo un Zemnieku savienība pirmo reizi ieguva deputāta mandātu, iespējams, liecina, ka šis politiskais spēks „ticis vaļā no stigmas, kas saucās „oligarhi”, vai arī sabiedrībai tas vairs tik ļoti neinteresē”.  

Savukārt „Vienotības” panākumi EP vēlēšanās var izrādīties zaudējums, jo galvenās „lokomotīves” būs Briselē. Rajevskis arī sprieda, ka zināmu daļu vēlētāju „Vienotība” zaudēs arī līdz ar Janīnas Kursītes–Pakules un Ingūnas Rībenas izstāšanos no partijas, jo, lai gan viņas nekad nebija pirmajās vietās sarakstos, viņām bija savs stabils elektorāts.  

Savukārt Reformu partiju Rajevskis salīdzināja ar aviokompāniju, kurai ir nokritusi lidmašīna ar pasažieriem un kura līdz ar to zaudēja uzticību. „Reformu partija notriekusi riktīgi lielu laineri ar daudziem pasažieriem” – vēlētājiem, kas atdevuši par to savas balsis iepriekšējās vēlēšanās.


Написать комментарий