Porošenko piekritis pagarināt pamieru par 72 stundām

foto: AP
foto: AP

Ukrainas prezidents Petro Porošenko piekritis par 72 stundām pagarinās pamieru Ukrainas austrumos, kura termiņš beidzas piektdien, atsaucoties uz kāda augsta ranga Eiropas diplomāta teikto, vēsta aģentūra UNIAN.

"Porošenko piekrita par 72 stundām pagarināt uguns pārtraukšanu. Tas ļaus arī Krievijas pusei veikt atbilstošas darbības, atbrīvot ķīlniekus un pārtraukt ieroču un kaujinieku nosūtīšanu," pēc Eiropas Savienības (ES) un Ukrainas Asociācijas līguma parakstīšanas Briselē atklājis diplomāts.

Vēstīts, ka piektdien desmitos vakarā beidzas Porošenko pasludinātais pamiers valsts austrumos, kura laikā prokrieviskajiem kaujiniekiem tika dota iespēja nolikt ieročus vai pamest Ukrainu.

Uguns pārtraukšanas laikā prokrieviskie kaujinieki pamiera nosacījumus pārkāpuši desmitiem reižu, tai skaitā notriecot armijas helikopteru.

Ceturtdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Vācijas kanclere Angela Merkele apsprieduši iespēju pagarināt pamieru Ukrainas austrumos, norāda aģentūra UNIAN.

Porošenko izsludinātā nedēļu ilgā vienpusējā uguns pārtraukšana pretterorisma operācijas zonā Austrumukrainā sākās 20.jūnijā un tai bija noteikts beigu termiņš  - 27. jūnijs.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.


Написать комментарий