Novecojušie fotoradari fiksē rupjos pārkāpumus; antirekords reģistrēts Rīgā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Policijā neslēpj, ka kopš 2008.gada policijas rīcībā esošie radari jau ir novecojuši un pagājušajā mēnesī strādājuši ar pārtraukumiem, vēsta portāls «lsm.lv».

«Tehniskās problēmas, tas ir viens. Otrs - mūsu mērķis nav pēc iespējas vairāk fiksēt mazākus pārkāpumus, kuru ietekme uz ceļu satiksmes drošību nav tik liela, mēs šobrīd esam vairāk tendēti uz to, lai fiksētu rupjos pārkāpumus, lielos ātrumus, tāpēc arī varbūt šis rādītājs nav tik liels, kā iepriekšējos gados,» sabiedriskajam medijam skaidroja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Smagākais pārkāpums, kādu radars fiksējis, bijis Rīgā, Lokomotīves ielā. Vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometru stundā (km/h), kāds šoferis braucis ar vairāk kā 100 km/h lielu ātrumu.

Policija uzsver - radari radījuši arī preventīvu efektu – mēneša laikā, kopš tie atsākuši darbu, par 1500 samazinājies ātruma pārkāpumu skaits, ko fiksējuši ceļu policijas inspektori. Tas ļauj secināt, ka autovadītāji kļuvuši piesardzīgāki.


Написать комментарий