Mediķi atgādina daugavpiliešiem karstajā laikā sargāties no pārkāršanas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ņemot vērā meteorologu prognozēto karstumu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību, lai izvairītos no karstuma dūriena.

Pagājušajā diennaktī slimnīcās tika nogādāti 10 cilvēki ar karstuma radītiem veselības traucējumiem pēc ilgstošas uzturēšanās saulē, tostarp, gan pieaugušie, gan bērni, kuri ilgstoši atpūtušies pludmalē, gan arī sirmgalvji, kuri ilgu laiku uzturējušies ārā saulē.

Turklāt otrdien, 8.jūlijā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpnēm izcēluši piecus noslīkušos, no tiem vienu 15 gadus vecu pusaudzi.  

NMPD Latgales reģionālā centra vadītāja vietniece Astrīda Igolniece paziņoja portālam Gorod.lv, ka ar pārkāršanu vai karstuma dūriena saņemšanu saistītie izsaukumi šajās dienās netika saņemti.

Tomēr mediķi iesaka Daugavpils pilsētas un novada iedzīvotājiem ievērot drošības prasības. Apstākļos, kad karstums pārsniedz 25 - 30 grādus pēc Celsija, pēc iespējas mazāk uzturies tiešajā saulē dienas viskarstākajā laikā no plkst.11.00 līdz 15.00, izvēlies atbilstošu apģērbu, uzņem pietiekamā daudzumā šķidrumu, kā arī parūpējies par bērniem un sirmgalvjiem.

Karstajā laikā nav ieteicams aktīvi sportot vai strādāt fizisku darbu.

Karstumā daudzi cilvēki brīvo laiku pavada pie ūdenstilpnēm, taču nepazīstamā vietā jāpeldas un jānirst uzmanīgi, lai netraumētos.

Ja esat pārkārsis saulē, nedrīkst mesties ūdenī, jo atšķirība temperatūrās var novest pie diafragmas spazma vai sirds asinsvadu spazma, kas ir ļoti bīstami.

Nepeldieties ūdenstilpnēs, kurās ir pīles, jo pastāv iespēja inficēties ar pīļu cērmēm.

Lai atvēsinātos, ejiet vēsā dušā, vannā vai norīvējieties ar slapju dvieli.

Portāls Gorod.lv novēl, lai vasara pilsētniekiem būtu saistīta tikai ar patīkamiem iespaidiem!


Написать комментарий