Daugavpilī pusstundas laikā nolijusi mēneša nokrišņu norma: ielas līdzinājās upēm, mājas tika daļēji applūdinātas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

21.jūlijā Daugavpils pilsētas domē notikušajā preses konferencē paziņoja, ka svētdien dažos pilsētas mikrorajonos tika piedzīvotas stipras lietusgāzes un krusa, kā rezultātā tika appludināti ceļi un dzīvojamās mājas.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns pastāstīja, ka īpaši spēcīgas lietusgāzes bija Jaunajā Forštadtē, Jaunbūvē un Ķīmijā. Lietusgāzes sākās ap plkst.12:00 un turpinājās 30-40 minūtes. Lietus bija tik spēcīgs, ka meteoroloģiskais dienests nespēja noteikt izlijušo nokrišņu daudzumu. Iespējams, šajā laikā nolijusi vairāk nekā mēneša nokrišņu norma.

Latgales un Kauņas ielas Višķu ielas apļveida krustojuma rajonā tika pilnībā applūdinātas. Lietus ūdeņu kanalizācija šajā posmā netika galā ar nokrišņu daudzumu.

Sakarā ar to, ka Višķu ielā uzkrājās ūdens no piegulošām teritorijām – garāžām, stāvvietām un degvielas uzpildes stacijas – 10 metrus plats un ap 500 metrus garš ielas posms uz laiku bija pārvērties upē, mājas tika daļēji applūdinātas, paziņoja Aivars Pudāns.

Ceļu izskalojumi bija vērojami arī Jaunajā Forštadtē un Jaunbūvē. Ūdens savākšanas kolektors Smilšu un Jātnieku ielā bija pārpildīts un netika galā ar ūdens daudzumu.

Ielas, kurās bija grunts segums un kurās notika remontdarbi un tika mainītas komunikācijas, lietusgāžu rezultātā tika izskalotas, izveidojušās netīras straumes aizsprostoja lietus ūdeņu restes un kanalizācijas.

Nobijušos iedzīvotāju telefona zvani tika saņemti gan lietusgāzes laikā, gan pirmdien. Pašvaldība apsekos visas vietas, par kurām ziņoja pilsētnieki, apsolīja pilsētas Domes pārstāvji. Pašvaldība noteikti tīrīs visus lietus ūdeņu kolektorus, tomēr, kādā veidā pašvaldība varētu palīdzēt cietušiem iedzīvotājiem, Domē nepaziņoja. Vicemērs Jānis Dukšinskis paskaidroja, ka īpaši ir cietis privātais sektors, zemienēs esošās dzīvojamās mājas, ir applūduši sakņu dārzi un pagrabi. J.Dukšinskis atzīmēja, ka pašvaldība individuālā kārtībā centīsies palīdzēt šiem iedzīvotājiem.

Svētdien piedzīvotas lietusgāzes pašvaldībai ir nodarījušas zaudējumus, tomēr par to apmēru pagaidām nevar runāt, atzīmēja Domē.


Написать комментарий