Microsoft uzteiks darbu 18 tūkstošiem darbinieku

foto: technobuffalo.com
foto: technobuffalo.com

"Microsoft" vadītājs Satja Nadella paziņojis, ka tuvākā gada laikā darbu zaudēs 18 tūkstoši pašreizējo darbinieku (14 procenti no visiem darbiniekiem), turklāt "Microsoft" pārtrauks arī Nokia X sērijas viedtālruņu turpmāku izstrādi, raksta "boot.lv".

Ja darbinieku atlaišana nav pārsteigums, tad atlaižamo skaits (18 tūkstoši) gan ir pārsteidzoši liels. Te gan jāmin, ka lielāko daļu zaudēs "Nokia Devices" un "Nokia Services" daļas, atbrīvojot no darba 12,5 tūkstošus darbinieku (kopā Nokia divīzijā strādā 30 tūkstoši darbinieku). To skaitā būs gan rūpnīcu strādnieki, gan IT speciālisti.

Tikmēr "Microsoft Devices" nodaļas vadītājs Stīvens Elops paziņojis, ka populārais "Nokia X" sērijas viedtālruņu projekts tiks pārtraukts. Turpmāk netiks izstrādātas "Nokia" ierīces ar "Android" operētājsistēmu, šo projektu pilnībā aizstājot ar "Windows Phone" ierīcēm. Tiesa, viņš arī atgādināja, ka projekta izbeigšana notiks nekavējoties, taču atbalsts Nokia X ierīcēm tiks nodrošināts. Tāpat tiks turpināta esošo ierīču ražošana.

Neziņā tīts paliek jautājums par nesen prezentēto "Nokia X2" modeli, kas piedzīvojis oficiālu prezentāciju, taču vēl nav paspējis nonākt pārdošanā. Tikmēr rodas bažas par to, vai kāds vēlēsies iegādāties viedtālruni, kura sērijai nav nākotnes perspektīvas.

Satja Nadella vēstulē darbiniekiem arī norādīja, ka darbaspēka skaita samazināšana ir daļa no darba vienkāršošanas un kompānijas stratēģijas veidošanas, kā arī Nokia nodaļu integrēšana kopējā uzņēmumā. Tiesa, Nokia izstrādes centri saglabāsies Somijā. Salo pilsētā tiks izstrādāti augstā gala "Lumia" viedtālruņi, taču Tamperē tiks veidoti lētākie modeļi.
 


Написать комментарий