ASV izlūkdienests: Malaizijas lidmašīna notriekta «kļūdas» pēc

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Malaizijas lidmašīnas notriekšana, iespējams, notikusi kļūdas pēc, ko pieļāvuši slikti apmācītie promaskaviskie kaujinieki, otrdien sacīja ASV izlūkdienesta amatpersona, ziņo LETA-AFP.

Līdz šim apkopotās liecības norāda, ka tipa "zeme-gaiss" raķeti "SA-11" izšāvuši separātisti, tomēr joprojām nav skaidrs, "kas nospieda šautenes gaili", atzina augsta ranga izlūkdienesta amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

"Visticamākais izskaidrojums ir, ka tā bija kļūda" un ka raķeti izšāva "slikti apmācīta komanda", izmantojot sistēmu, kuras lietošanai ir nepieciešamas zināmas prasmes un apmācība, norādīja amatpersona.

Viņš atgādināja par agrāko gadu incidentiem, kad padomju un ASV bruņotie spēki kļūdas pēc notriekuši civilās lidmašīnas. Padomju reaktīvais iznīcinātājs 1983.gadā notrieca Dienvidkorejas aviolaineri, bet ASV kara flotes spēki 1988.gadā - Irānas pasažieru lidmašīnu.

"Mēs pagātnē esam pieredzējuši šādas kļūdas," žurnālistiem sacīja amatpersona.

Krievijas operatīvie darbinieki ir redzēti Austrumukrainā, tomēr ASV izlūkdienestiem nav tiešu pierādījumu, ka krievi bijuši pie raķešu sistēmas, kas notriekusi aviolaineri, atzina amatpersonas. ASV satelītu dati un cita "tehniskā" izlūkinformācija liecina, ka lidmašīnu notriekusi raķete "SA-11", kas izšauta no promaskavisko kaujinieku kontrolētās teritorijas.

Ceturtdien Austrumukrainā virs Maskavas atbalstīto krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bandu kontrolētās teritorijas tika notriekta lidsabiedrības "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Lidmašīnu notriekusi raķete, kuru no zenītraķešu iekārtas "Buk" izšāvušas krievu algotņu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, uzskata Ukrainas varasiestādes.


Написать комментарий