Politisku motīvu dēļ Ķīna izslēdz “Apple” produktus no valsts iepirkumiem

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Ķīnas valdība ir izslēgusi ASV firmas "Apple Inc." ražotos planšetdatorus "iPad" un klēpjdatorus "MacBook" no valsts iepirkumiem drošības apsvērumu dēļ, ziņo aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz informētiem Ķīnas valdības ierēdņiem.

10 "Apple" produktu modeļi, tai skaitā "iPad", "iPad Mini", "MacBook Air" un "MacBook Pro", ir svītroti no galīgā valdības iepirkumu saraksta, kas tika izplatīts jūlijā. Ierēdņi, kas iepazinušies ar šo sarakstu un informēja "Bloomberg" par to, vēlējās saglabāt anonimitāti, jo šī informācija nav domāta plašākai sabiedrībai.

Sarakstu ir izstrādājusi Nacionālās attīstības un reformu komisija un Finanšu ministrija. "Apple" ražoto produktu modeļi vēl bija šī saraksta jūnija versijā, vēsta "Bloomberg".

"Apple" ir kārtējā ASV tehnoloģiju kompānija, kas izslēgta no Ķīnas valdības iepirkumiem, saasinoties saspīlējumam starp abām valstīm abpusēju apsūdzību hakeru darbībā un kiberspiegošanā dēļ.

Ķīnas valsts iepirkumu aģentūra ir paziņojusi valdības iestādēm, ka tām jābeidz pirkt pretvīrusu programmatūru no firmām "Symantec Corp." un "Kaspersky Lab", savukārt ASV programmatūras kompānija "Microsoft Corp." ir izslēgta no Ķīnas valdības energoefektīvu datoru iepirkuma konkursiem.
 


Написать комментарий