Azerbaidžānas prezidents Armēnijai draud ar karu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs sociālajā tīklā "Twitter" Armēnijai draudējis ar karu. Tas noticis pēc tam, kad vairāk nekā desmit cilvēki gājuši bojā sadursmēs pie teritorijas, kuru abas valstis vēlas iegūt savā īpašumā, vēsta izdevums "The Guardian".

Vairāku "tvītu" sērijā Alijevs sacīja, ka azerbaidžānieši ir zaudējuši savas dzīvības sadursmēs Kalnu Karabaha reģionā, un solīja atjaunot valsts "teritoriālo viengabalainību".

Kalnu Karabahā lielākoties dzīvo armēņi, taču tiek uzskatīts, ka tā ir Azerbaidžānas teritorija. Strīdi par šo reģionu starp Armēniju un Azerbaidžānu ilgst jau gandrīz simts gadus.

Nežēlīgas abu pušu sadursmes šajā vietā notiek bieži, bet pagājušajā nedēļas nogalē asiņainās kaujās bojā gāja 14 cilvēki.

"Armēņu okupējošo spēku uzbrukumā mūsu armija cietusi zaudējumus. Vairāki cilvēki kļuvuši par mocekļiem," rakstīja Alijevs, kurš piebilda, ka ir sašutis par starptautisko organizāciju neiesaistīšanos šajā konfliktā.

"Mēs atjaunosim mūsu suverenitāti. Azerbaidžānas karogs plīvos visās okupētajās teritorijās," turpinājumā rakstīja Alijevs. "Mēs esam uzvarējuši armēņus politiskajās un ekonomiskajās cīņās, būsim spējīgi viņus pieveikt arī kaujas laukā."


Написать комментарий