Raiņa mājā Berķenelē notiek jauna akcija, kura veltīta „Saules dzejnieka” jubilejai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējo reizi no 12. augusta līdz 16. augustam izcilā dzejnieka Jāņa Raiņa mājā–muzejā Berķenelē notiek akcija, par kuras devīzi kļuvis viena no dzejnieka dzejoļiem nosaukums „Saule rokās”.

Raiņa mājas Berķenelē speciāliste Lilita Novicka portālam Gorod.lv pastāstīja, ka nākamgad tiks svinēta J. Raiņa 150 gadu jubileja, tomēr gatavoties šim nozīmīgajam notikumam muzejs sāk gatavoties jau tagad.

Interesanti, ka akcijas „Saule rokās” ietvaros radīsies mākslas darbi, kuri izpildīti no dažādiem materiāliem un dažādās tehnikās. Nikolajs Dubiņins un Olga Asačova izveidos saulgriežu kalendāru, keramiķe Anita Karpenko no māla izveidos grāmatu, Sandra Poplavska – objektu no vecām grāmatām, Saules skolas studenti Iļja Trušelis, Kristīne Bambāne un Hermanis Akentjevs ar ģipša palīdzību atjaunos J. Raiņa un Aspazijas apģērbus, Rita Keca, Ilona Abdulajeva un Zita Cirša strādās pie saulespuķu tēmas, bet Kristiāna Dimitere paudīs savas idejas ar zemes mākslas palīdzību.

L. Novicka atzīmēja, ka grandiozākais būs metāla objekts, kuru radīs Oksana un Edgars Vronski.  

Pēc Raiņa mājas Berķenelē speciālistes vārdiem darbi, kuri tiks radīti akcijas ietvaros, vēl ilgi priecēs Jāņa Raiņa mājas–muzeja Berķenelē apmeklētājus, tādēļ visus interesentus aicina nepalaist garām iespēju un apmeklēt izcilā Latvijas dzejnieka dzimto vietu.


Написать комментарий