Jaunietim ASV piespriež divus mūža ieslodzījumus par britu tūristu slepkavībām

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Septiņpadsmit gadu vecam jaunietim tiesa trešdien piespriedusi divus mūža ieslodzījumus bez tiesībām uz pirmstermiņa atbrīvošanu. Šons Taisons ir notiesāts par divu Lielbritānijas tūristu slepkavībām, vēsta aģentūra “Itar – Tass”.

Šādu lēmumu pieņēma tiesa Floridas štata Sarasotas pilsētā ASV.

Izmeklēšanā ir noskaidrots, ka 24 gadus vecais Džeims Kuzaris un 25 gadīgais Džeims Kūpers pagājušā gada aprīlī ieradās ASV kūrortpilsētā Sarasotā, lai nosvinētu mācību beigšanu universitātē Lielbritānijā. Kādā no atpūtas dienām, tūristi pēc alkohola lietošanas apmaldījās un nokļuva pilsētas kriminogēnā rajonā.

Iedzērušos tūristus pamanīja Šons Taisons, kurš nolēmis tos aplaupīt, piedraudot ar pistoli, liecinājuši Taisona draugi. Nākamajā rītā policija atradusi abu tūristu ķermeņus bez virsējā apģērba ar vairākām šautām brūcēm. Visas vērtīgās lietas un nauda nebija aiztiktas.

Izmeklēšanas laikā nav izdevies noskaidrot, kāpēc laupīšana pārvērtusies slepkavībā, jo pats Taisons atteicies sniegt jebkādas liecības. Viņš mierīgi noklausījies tiesas spriedumu, neizrādot nekādas emocijas. Ņemot vērā, ka nozieguma izdarīšanas laikā Taisons bija nepilngadīgs, viņam nevarēja piespriest nāvessodu.


Написать комментарий