Latvijas Kultūras ministre: Dziesmu svētki mūsu valstī ir galvenais kultūras pasākums

foto gorod.lv
foto gorod.lv

18.maijā, Daugavpili ar oficiālu vizīti apmeklēja Latvijas Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende. Vizītes laikā viņa tikās ar pilsētas pašvaldības vadību, noskatījās dažas prezentācijas par mūsu pilsētu, par realizētājiem projektiem, tikās ar kultūras darbiniekiem, apmeklēja Cietoksni, topošo Rotko centru, Māla mākslas centru, Daugavpils teātra izrādi latgaliešu valodā.

Ministres un pilsētas vadības tikšanās laikā preses pārstāvji nebija klāt, toties piedalījās ministres un Daugavpils kultūras darbinieku tikšanās. Sākumā ministres kundze pateicās pilsētas pašvaldībai par kultūras atbalstu šajā grūtajā krīzes laikā un atzīmēja, ka viņa ir vienīgā varas augstu stāvošā pārstāve, kas ir izlasījusi divas Annas Rancānes grāmatas latgaliešu valodā. Ierēdne augsti novērtēja teātra darbu, kas pastāvīgi rīko pirmizrādes un «beidzot ir nostājies uz kājām», kā arī atzīmēja topošā Rotko centra lielu nozīmi Latvijas un pasaules kultūrā un solīja to visādā veidā atbalstīt.

Klātesošie kultūras jomas darbinieki uzdeva ministrei jautājumus par gaidāmajiem Vispārējiem Dziesmu un deju svētkiem, muzikālo un mākslas skolu pedagogu darba algām, pasākumu finanšu atbalstu un daudz ko citu.

Pēc Jaunzemes-Grendes domām, ir nepieciešams panākt, lai Dziesmu svētki Latvijas iedzīvotājiem kļūtu par ļoti nozīmīgu notikumu, bet pēc svētku pirmdiena – obligātā brīvā diena.

Ministre arī paziņoja, ka Daugavpilij nav jākonkurē ar citām Latgales pilsētām, bet jāapvieno spēks un iespējas, sadarbojoties dažādās jomās. Turklāt, kultūra ir radošais spēks. Pēc tikšanās Žaneta Jaunzeme-Grende devās uz Daugavpils cietoksni, kur iepazinās ar tās renovācijas projektiem, apmeklēja Rotko centru, bet vēlāk apmeklēja Daugavpils teātra izrādi «Klepernīku pogosta zvaigzne».

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, kas šodien viesojas Daugavpilī, apsolīja atbalstīt cietoksnī topošo Marka Rotko mākslas centru.
Ministre izteica gatavību atbalstīt šī projekta realizāciju Daugavpilī, kā arī apsolīja, ka no ministrijas puses tiks izdarīts viss, lai Marko Rotko mākslas centrs saņemtu atbalstu jau no 2013.gada, kad tas tiks atklāts.

Vizītes laikā Daugavpilī Žaneta Jaunzeme-Grende pateicās domes vadībai un kultūras darbiniekiem par to, ka pat krīzes laikā mākslai tiek veltīta liela uzmanība.
Tikšanās turpinājumā ministre noskatījās prezentāciju par mūsu pilsētu, kurā tika akcentēta kultūras joma, un atzina, ka Daugavpilī daudz kas ir izdarīts un Rotko ir pasaules mēroga būtiskais simbols, kas gan Daugavpils, gan Latvijas vārdu nesīs pasaulē.


Написать комментарий