Rēzeknes mērs Bartaševičs: AES būvniecība Visaginasā ir izdevīga tikai lietuviešu pusei

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Vakar Latvijas prezidents Andris Bērziņš intervijā Pirmajam Baltijas kanālam pastāstīja, ka mūsu valsts pievienosies AES būvniecībai lietuviešu pilsētā Visaginas, ja tas būs ekonomiski izdevīgi.

Neskatoties uz to, ka izskanēja informācija par Latvijas iespējamajām daļām šajā projektā, oficiāli mūsu valsts vēl nav izlēmusi par piedalīšanos būvniecībā.
Gorod.lv griezās pēc situācijas komentāriem pie Latgales otrās lielākās pilsētas mēra Aleksandra Bartaševiča.

Rēzeknes mērs ir pārliecināts, ka minētais projekts ir izdevīgs tikai lietuviešu pusei. Bet Latvija joprojām iegādāsies elektroenerģiju, maksājot tirgus cenu, tāpēc nav nozīmes, kur to iegādāties – Krievijā vai Lietuvā. Vienīgā būtiskā nianse – ja Krievijas elektrostacijā notiks avārija, mūsu valsts iedzīvotājiem tā ne būs tik bīstama, kā avārija Visaginasā.
«Tāpēc racionāli spriežot, Latvijai nevajadzētu apdraudēt sevi, atļaujot vai piedaloties lielas AES būvniecībā. Jo lielāks būs šāda veida objekts, jo nopietnākās būs sekas un problēmas, kas varētu rasties kādu sarežģījumu vai avārijas rezultātā», - uzskata Aleksandrs Bartaševicš.

Kā zināms, Daugavpils nonāk 30 km „atsvešināšanas zonā”, no kuras Visaginas AES avārijas gadījumā steidzami nāksies evakuēt visus iedzīvotājus. Rēzeknes mērs apsolīja, ka steidzamās evakuācijas gadījumā Daugavpils iedzīvotāji varēs meklēt patvērumu Rēzeknē. Taču cerēsim, ka līdz tam nenonāks.
 


Написать комментарий