Saeimas deputāts tikšanās laikā ar prezidentu neko konkrētu par Daugavas HES neuzzināja

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 11.jūlijā, plkst.10:00 Rīgas pilī Andris Bērziņš tikās ar Saeimas deputātiem, lai apspriestu Daugavas HES būvniecību Latgalē.

Pirms kāda laika valsts galva paziņoja, ka Latvijai nepieciešams izvērtēt jaunās HES būvniecību Daugavā. Turklāt, šo ideju ir ar mieru atbalstīt ārzemju investori un mūsdienās ir radušās jaunas iespējas un tehnoloģijas.
Pēc prezidenta preses dienesta informācijas šajā tikšanās piedalījās Inese Laizāne (VL-TB/LNNK), Juris Viļums (RP), Gunārs Igaunis (RP), Rihards Eigims (ZZS), Jānis Tutins (SC) un Jānis Lāčplēsis (Vienotība).

Savā mājas lapā Tviterī „Zatlera partijas” deputāts Juris Viļums paziņoja, ka tikšanās laikā prezidents neteica neko konkrētu par Latgales reģionu un tā iedzīvotājiem. Pēc viņa domām, neatkarīgajiem ekspertiem ir rūpīgi jāizpēta šis jautājums.

Savukārt premjerministrs Valdus Dombrovskis ir norādījis, ka šis HES projekts netika apspriests valdībā, jo sākumā ir jāsaņem Ekonomikas ministrijas novērtējums.

Jāatzīmē, ka pirms kāda laika „Dienas Bizness” bija publicējis rakstu, kurā tika runāts, ka atsevišķi Latgales zemnieki atbalsta jaunās HES būvniecību, kas ļautu samazināt Daugavas iziešanu no krastiem pavasarī.


Написать комментарий