Sedlenieks: Jaunā viļņa diskotēka 11. novembra krastmalā latviešiem ir problēma, jo tie ir krievi

foto vimeo.com
foto vimeo.com

Te ir tas absurds, jo kaut kas līdzīgs 11. novembra krastmalā notika 2007. gadā, kad šeit bija MTV dzimšanas dienas tusiņš, kurā bija popmūzika un rokmūzika, kam nebija nekāda sakara ar latviešu tautas svētajām lietām. Tomēr tad nekādi pārmetumi neizskanēja. Protams, tagad problēma ir tā, ka tie ir krievi, par Jaunā viļņa nakts diskotēkas rīkošanu 11. novembra krastmalā Dienai sacīja sociālantropologs, Rīgas Stradiņa universitātes lektors Klāvs Sedlenieks.

"Tas, ko mēs redzam, ka pēdējās dienās ir parādījusies ideja, ka 11. novembra krastmala ir mums svēta vieta, kurā notiek latviešu nācijai svarīgas lietas. Tātad tur var notikt tikai latviešiem būtiskas lietas un nekas cits," norādīja K.Sedlenieks.

"Ir acīmredzami, ka ideja, ka 11. novembra krastmalā mēs kaut ko nedrīkstam ielaist, parādās pavisam noteiktā kontekstā. MTV tātad tur varēja rīkot tusiņu, taisīt diskotēku, un tad te mierīgi varēja skanēt skaļa mūzika. Tagad atnāk krievi - vēl sliktāk - bagāti krievi, jo būt bagātam vispār nav pārāk labi -, un aktuāla kļūst šī ideja par tīrību un netīrību," atzina sociālantropologs.

Kā vēstīts, ceturtdien Rīgas domē parakstīta atļauja festivāla Jaunais vilnis nakts diskotēkas norisei piektdien, 27.jūlijā, 11.novembra krastmalā.

Jau ziņots, ka biedrība Demokrātiskie patrioti (DP) aicina nepiedalīties Jaunā viļņa rīkotāju diskotēkā 11. novembra krastmalā, tādējādi vēršoties pret šo pasākumu. DP uzskata, ka, rīkojot krastmalā pasākumu, kas nopietni ierobežos cilvēku pārvietošanās iespējas Rīgā, netiek ievērots samērības princips. Biedrība arī bažījas par to, ka maksa par diskotēkas apmeklēšanu, kas paredzēta 7,50 lati no katra cilvēka, visticamāk, var nonākt Saskaņas centra priekšvēlēšanu tēriņos.

Savukārt Rīgas domes opozīcijas deputāts Olafs Pulks (Vienotība) uzskata, ka satiksmes slēgšana 11.novembra krastmalā Jaunā viļņa diskotēkas dēļ ir ņirgāšanās par Rīgu un par Latviju.

Arī kultūras ministre Ž.Jaunzeme-Grende otrdien pauda viedokli, ka 11.novembra krastmalā Rīgā ir jānotiek tikai valstiski nozīmīgiem pasākumiem – tādiem, ar kuriem lepojas un par nozīmīgu uzskata Latvijas sabiedrība, un kuri stiprina nacionālo identitāti.


Написать комментарий