Apstiprināti saistošie noteikumi, kuri veicinās pilsētvides sakopšanu

foto ihotels.lv
foto ihotels.lv

Rēzeknes pilsētas domes sēdē pieņemts lēmums par saistošo noteikumu „Kārtība, kādā ar nekustamā īpašuma nodokli apliek vidi degradējošas, sagruvušas vai cilvēku apdraudošas būves” apstiprināšanu, informē Rēzeknes pilsētas domes sabiedrisko attiecību nodaļa.

Saskaņā ar saistošajiem noteikumiem, būves tiks apliktas ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3 procentu apmērā no būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības.

Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Rēzeknes pilsētas teritorijā tiek klasificētas vidi degradējošas būves, un šo saistošo noteikumu mērķis ir uzturēt un veidot pašvaldības teritorijā pievilcīgu un sakārtotu vidi, kas neapdraud un aizsargā pilsētas iedzīvotāju drošību, kā arī nosaka būvju īpašnieka pienākumu uzturēt būves atbilstoši Latvijas Republikā esošajiem normatīvajiem aktiem. Saistošie noteikumi motivēs būvju īpašniekus, pārvaldītājus un lietotājus aktīvāk iesaistīties būvvaldes lēmumu izpildē, un tādējādi Rēzeknes pilsētvide taps skaistāka, sakoptāka un drošāka tās iedzīvotājiem.

Saistošie noteikumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” un būs pieejami Rēzeknes pilsētas domes portālā www.rezekne.lv


Написать комментарий