Eiropas Savienībai tiek piedāvāts ievēlēt prezidentu, izveidot armiju un ieviest vīzas

foto eurunion.org
foto eurunion.org

Eiropas Savienības nākotnes Pārdomu grupa, kuras sastāvā ir Austrijas, Beļģijas, Vācijas, Dānijas, Spānijas, Itālijas, Luksemburgas, Nīderlandes, Polijas, Portugāles un Francijas Ārlietu ministriju pārstāvji, izteica priekšlikumu par ES prezidenta amata ieviešanu, Eiropas Ārlietu ministrijas izveidošanu un ES vienoto vīžu izsniegšanu, ziņo britu plašsaziņas līdzekļi, vēsta portāls rbc.ru

 

Kārtējās sēdes laikā izstrādātais ES reformu projekts paredz vienbalsīgā lēmumu pieņemšanas principa atcelšanu, lemjot ārpolitikas un drošības, kā arī vispāreiropiešu līgumu ratifikācijas jautājumus. ES dalībvalstīm būs jāveic pasākumi, kurus atbalstīs vairākums.

Dokuments paredz vienotās ES Ārlietu ministrijas izveidi, vienotā policijas orgāna dibināšanu, kas kontrolēs Eiropas Savienības robežas, un, iespējams, vienas armijas izveidi.
"Dokumenta mērķis ir vienotas Eiropas aizsardzības politikas izveide, kas paredz sadarbību kara tehnikas un munīcijas ražošanas nozarē, kā arī vienotu apbruņojuma tirgu. ", -tiek minēts sājā dokumentā. 

Pirms kāda laika Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu paziņoja, ka Eiropas Savienībai jāpieņem grozījumi Lisabonas līgumā, lai pilnībā atklātu eiro zonas finansiālo potenciālu.
"Mums jākļūst par suverēnu valstu federāciju. Tas ir mūsu politiskais horizonts”, - uzstājoties Eiropas Parlamentā, teica Barrozu.  Pēc viņa vārdiem, pārtapšana federācijā ir nepieciešama eiro zonas stabilitātes un dziļākās integrācijas nodrošināšanai.

Ž.Barrozu atzīmēja, ka EK šogad publicēs ciešākās ekonomiskās un finanšu savienības izveidošanas plānu.


Написать комментарий