L.Jankovska: M.Rotko mākslas centra attīstībai nepieciešama lidosta 1

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

No pilsētas mārketinga skatu punkta M.Rotko mākslas centrs ir ļoti pievilcīgs brends, kas veicinās Daugavpils atpazīstamību, portālam Gorod.lv paziņoja vicemērs Līvija Jankovska, kura kopā ar kolēģiem deputātiem kārtējo reizi apmeklēja Centru pirms tā nodošanas ekspluatācijā.

„Esmu vairākkārt apmeklējusi šo objektu un redzu, kā viss mainās. Prieks, ka pilsētā tika izveidots šāda veida Centrs, kurš, cerams, ļoti veiksmīgi funkcionēs. Centra speciālistiem gaidāms liels darbs, jo objekts jāprezentē pasaules mērogā, jāorganizē tūristu un Marka Rotko mākslas cienītāju plūsma”, - pastāstīja vicemērs.

Runājot par M.Rotko mākslas centra finansējumu, vicemērs atzīmēja, ka pašvaldībai nāksies uzņemties ievērojamus ikgada izdevumus, visdrīzāk, ka tuvākajā nākotnē objekts nenesīs peļņu, tā pašatmaksāšanās arī nav gaidāma.

„Jāpanāk, lai Centrs tiktu apmeklēts. Pasaules prakse liecina, ka labākos kultūras objektus apmeklē miljoniem cilvēku. Mūsu gadījumā, lai sasniegtu šo rādītāju, nepieciešama attīstīta infrastruktūra un lidosta. Mākslas gardēži ir turīgi cilvēki un var atļauties apmeklēt jebkuru vietu, kurā var aplūkot kādu izcilu gleznu, bet viņi ir pieraduši pie komforta”, - teica L.Jankovska.
 


Написать комментарий

Lidosta ir vajadzīga, lai daži šeit Daugavpilī "uzvārītos"! Viens izdomājis, ka lidosta būs buļļu spermas izvadāšanas centrs, cits vēl kaut ko... Nu nav te lidostai nekāda ekonomiskā pāmata! NAV!