Ludzas Tautas nama – 10 gadi

foto ludza24.lv
foto ludza24.lv

Katrs Tautas nams pastāv tikai tāpēc, ka tajā patvērumu no vientulības, skumjām un garlaicības meklē cilvēks. Meklē un atrod sev nodarbi kādā no amatierkolektīviem vai arī veldzē dvēseli profesionālajā mākslā.

Nu jau desmit gadus ik ceturtdienu Ludzas Tautas namā uz deju sanāk senioras, informē Ludzas municipālais portals.  Sanāk, lai deju kolektīvā „Priecīgās vecmāmiņas” apgūtu kādu jaunu Eiropas deju, sasveicinātos, apsveiktu viena otru mazākā vai lielākā jubilejā, suminātu vārda svētkos un vienkārši – aprunātos! Esmu gandarīta, ka visas kundzes ar prieku un iedvesmu ierodas uz mēģinājumiem, un galvenais – visām vienmēr ir spēks un izturība, mērot daudzus kilometrus uz koncertiem, salidojumiem, festivāliem novadā, Latvijā.

Savulaik dejotājas ir pabijušas arī tuvākajās un tālākajās ārzemēs. Mīļš paldies senioru ģimenītēm, kas ar sapratni izturas pret vecmāmiņu nodarbi. Desmit gadu laikā sastāvs ir mainījies, jo dzīve ir dzīve. Dejas soli ir izmēģinājušas vairāk nekā 36 senioras. Šobrīd pamatsastāvā dejo 18 dāmas.

Desmit gadi kolektīvam varbūt arī nav tik daudz… Bet ticiet man, tas ir nozīmīgs cipars, ja uzskaita, cik dejas soļu ir izdejots pa šiem gadiem! Vienkārši to vajag novērtēt, atnākot uz Ludzas Tautas namu 8. decembrī plkst. 16:00, lai kopā ar deju kolektīvu „Priecīgās vecmāmiņas” atskatītos uz desmit gados paveikto un, protams, nospraustu jaunus mērķus nākamajiem 10!


Темы: , , , ,
Написать комментарий