Videonovērošanas sistēmas prezentācija apliecināja, ka Daugavpils ir drošās rokās

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 14.decembrī, Daugavpils žurnālisti tika iepazīstināti ar videonovērošanas sistēmas darbu, kura oficiāli sākusi darboties šā gada 9.novembrī. Spriežot pēc vizītes organizēšanas, mūsu pilsētā ir drošās rokās: sākumā policijas darbinieki pieprasīja žurnālistu sarakstu, bet, kad tie ieradās, vajadzēja tikai parakstīties un uzrādīt personas apliecinošo dokumentu. Jāatzīmē, ka iestādes vadība ar žurnālistiem nesatikās, bet policijas darbinieks, kurš atbildēja uz jautājumiem, ne tikai neuzrādīja savus dokumentus, bet arī nepaziņoja savu vārdu un uzvārdu.

Prezentācijas gaitā plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem pastāstīja, ka Daugavpilī uzstādītas 55 videonovērošanas kameras 28 objektos, 19 no kuriem atrodas centrā, 8 – Jaunbūvē un Ķīmijā, 1 – Jaunforštadtē. Videonovērošanas mērķis ir likumpārkāpumu novēršana, pilsētnieku drošības nodrošināšana, zādzību novēršana, tehnogēnu katastrofu noteikšana, teroristisko aktu novēršana, pašvaldības īpašuma bojāšanas novēršana, pašvaldības struktūru darba koordinēšana nepieciešamības gadījumā.

Ieraksti no videonovērošanas kamerām tiek glabāti mēneša laikā, likumpārkāpumu ieraksti – 5 gadu laikā. Statistika liecina, ka nepilna mēneša laikā – no 9. līdz 30.novembrim – videonovērošanas kameras fiksējušas 62 pārkāpumus, 48 no tiem tika nodoti dežūrdaļā un mobilajā grupā, 10 – Valsts policijai, 4 – Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, pašvaldības policija sastādījusi 14 protokolus, 9 ieraksti nodoti Valsts policijai pēc tās pieprasījuma.

Visvairāk pārkāpumu fiksēts Daugavpils centrā, tostarp, zādzības, CSN, kuros cieš gājēji, kautiņi, alkohola lietošana sabiedriskajās vietās utt. Videonovērošanas sistēma ļāva izsekot vairākus pārkāpējus un arestēt viņus.

Policija ziņo, ka fiksēto pārkāpumu vidū ir arī nelegālās tirdzniecības gadījumi autoostā. Precīzu fiksēto pārkāpumu skaitu mums nepaziņoja, atzīmējot, ka minēto pārkāpumu reģistrēšanai kameras neesot nepieciešamas, jo autoostā strādā pašvaldības un Valsts policijas darbinieki, kuri katru dienu sastāda 10-20 administratīvos protokolus. Šī situācija jārisina, pastiprinot likumdošanas normas, kuras, neskatoties uz vairākiem ierosinājumiem, netiek grozītas.

Prezentācijas gaitā paziņoja, ka nākotnē policija gribētu paplašināt un modernizēt videonovērošanas sistēmu, jo sadarbībā ar Valsts policiju tika noteiktas vairāk nekā 100 vietas, kurās videonovērošana arī būtu nepieciešama. Tomēr sistēmas paplašināšana būs atkarīga no Domes lēmuma un esošā finansējuma.

Jāmin, ka policijas posteņa darba nodrošināšanai tika pieņemti jauni darbinieki, kuri strādā maiņās pa 2 cilvēkiem, nodrošinot pilsētnieku drošību, tāpēc budžetā varētu atrasties līdzekļi arī sistēmas paplašināšanai.

 



Написать комментарий