“Facebook” prezentē personalizētu sociālā tīkla meklētāju

foto: cognoscenti.wbur.org
foto: cognoscenti.wbur.org

Otrdien preses konferencē ASV Facebook izstrādātāji prezentēja jaunumus, kas drīzumā tiks ieviesti sociālajā tīklā. Prezentāciju vadīja uzņēmuma dibinātājs Marks Cukerbergs.

Viens no jaunumiem ir grafiskais meklēšanas režīms "Graph Search", kas palīdz precīzāk atrast vēlamos rezultātus Facebook tīklā. Meklētājs ļauj ievadīt frāzi brīvā formā un rezultātus ļauj atlasīt pēc konkrētiem faktoriem, piemēram "filmas, kas patīk maniem [Facebook] draugiem", ģeogrāfiskās atrašanās vietas utt. Graph Search palīdz atlasīt draugus un atrast jaunus draugus pēc kopīgām interesēm vai citiem parametriem. Meklētājam ir pieejami tikai publiski norādītie dati, tas nevar piekļūt lietotāju privātajai informācijai.


Demonstrējot jauno meklētāju Cukerbergs norāda, ka rīks ir noderīgs jaunu darbinieku meklēšanai, jo ļauj precīzi atlasīt cilvēkus pēc izglītības, interesēm un atrašanās vietas.

Graph Search ļauj arī atrast draugu bildes, kuras var tikt sakārtotas pēc popularitātes, ņemot vērā "like" un komentāru skaitu. Tas pats attiecas uz mūziku un video, piemēram, var atlasīt "dziesmas, kas patīk Obamas atbalstītājiem".

Tāpat ir uzlabota iespēja lietotājiem pārskatīt savas informācijas privātuma statusu un mainīt to vairākām vienībām uzreiz. Piemēram dzēst attēlus vai mainīt to piekļuves līmeni.

Pirms jaunā meklētāja ieviešanas, Facebook lietotājiem tiks atgādināts pārskatīt savu publisko un privāto informāciju, lai nerastos nepatīkami pārsteigumi.

Facebook paziņoja arī par sadarbību ar Microsoft, Bing meklētāja izmantošanā rezultātiem ārpus sociālā tīkla.

Šobrīd Graph Search atrodas testa režīmā un Facebook lietotāji tam var piekļūt šeit.


Написать комментарий