Latvijas Riteņbraucēju apvienība izsludina Latvijas skolēnu projektu konkursu

foto: daler.ru
foto: daler.ru

Latvijas Riteņbraucēju apvienības pārstāvis Romāns Meļņiks ziņo, ka ar mērķi veicināt velosipēda kā droša un ērta ikdienas transporta plašāku lietošanu Latvijā, Latvijas Riteņbraucēju apvienība izsludina projektu konkursu 7-12. klašu skolēniem. Darbi iesniedzami līdz 2013.gada 1.martam.

Konkursa darbi tiks vērtēti 4 nominācijās: drošs ceļš uz skolu, velo un internets, riteņbraukšanas veicināšanas kampaņa, kā arī brīvās izvēles tēma, kas atbilst velosipēda kā ikdienas transportlīdzekļa lietošanas veicināšanas idejai. Katras nominācijas labākā darba veicējs (var būt individuāli vai autoru kolektīvs) iegūs 50 Ls vērtu balvu no Latvijas Riteņbraucēju apvienības. Latvijas Riteņbraucēju apvienība neizslēdz iespēju palielināt balvu skaitu, ja būs liela skolēnu aktivitāte.

Gatavos darbus jāiesniedz elektroniski, izmantojot kontaktu formu mājas lapā Divritenis.lv. Iesniedzamajam darbam jābūt ar skaidri salasāmu autora vārdu, uzvārdu, skolu, klasi, e-pasta adresi un vēlams tālruņa numuru. Darba apjoms atkarīgs no skolēna vecuma: minimālais A4 lappušu skaits – klases cipars, neieskaitot vāka lapu. Proti, 7.klase – minimums 7 teksta lapas, 12.klase – minimums 12 teksta lapas.

Jāpiebilst, ka darbā ir jābūt aprakstītai idejai, idejas iespējamā realizācija, realizācijas gaita un mērķauditorija, Latvijas Riteņbraucēju apvienības pārstāvji ir gatavi palīdzēt, konsultējot par skolēnu idejām, sniedzot padomus.

Latvijas Riteņbraucēju apvienības rīcībā esošie dati liecina, ka ar katru gadu riteņbraukšana kļūst arvien populārāka. Par to liecina arī socioloģisko aptauju dati – ikdienā ar velosipēdu pārvietojas ap 8% iedzīvotāju, bet 15,3% brauc ar velosipēdu vismaz reizi nedēļā. Tādēļ Latvijas Riteņbraucēju apvienība vēlas mudināt Latvijas skolēnus rakstīt savus ikgadējos projektus, izvēloties kā galveno objektu velosipēdu.


Написать комментарий