Deputāts Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK): Eiro ieviešana Latvijā ir neizbēgams process

foto no personīga arhīva
foto no personīga arhīva

Saeimas deputāts Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK) sarunā ar portālu Gorod.lv izteica savas domas par eiro ieviešanu valstī, kura notiks pēc gada.

Kārlis Krēsliņš uzskata, ka eiro ieviešana varētu būt saistāma ar daļēju nacionālās suverenitātes zaudēšanu, bet tas ir neizbēgams process.

„Kaut kas tamlīdzīgs notika feodālisma laikā, kad katrs bija savas zemes īpašnieks, bet valsts teritoriju vienoja vienotā naudaszīme. Piemēram, ASV pastāv vairāki desmiti štatu ar saviem likumiem, kuri ir apvienoti un ievēro vienu federālo likumdošanu un izmanto vienu valūtu.

Šis process uzsākts arī ES, pieņemta vienota konstitūcija, tomēr ieilgusi vienotās valūtas ieviešana, kas sarežģī integrāciju. Rezultātā mēs jau ievērojam vairākus ES noteikumus.

Savukārt Lielbritānija nevēlas iestāties ES – vēlas saglabāt savu suverenitāti un savu valūtu. Tikai Lielbritānija var to atļauties, bet Latvija nevar”, - ir pārliecināts deputāts.

Kārlis Krēsliņš nedomā, ka ES varētu izjukt, tomēr, pat ja tas notiktu, ES vietā noteikti tiktu dibināta kāda cita apvienība, piemēram, Baltijas jūras valstu savienība utt. 21.gadsimtā varēs izdzīvot tikai stiprākās valstis vai valstu savienības”, - viņš uzskata.

Atgādināsim, ka Saeimas deputāts no VL-TB/LNNK Kārlis Krēsliņš kļuva par atpazīstamu personu, kad 2011.gada decembrī, balsojot par grozījumiem Satversmē, kuri paredzēja otrās valsts valodas ieviešanu, sajauca pogas.
60 koalīcijas deputāti un ZZS pārstāvji nobalsoja pret projekta nodošanu izskatīšanai komisijās, bet Krēsliņš atturējās.
Sniedzot interviju kādam Latvijas portālam, viņš paskaidroja, ka pirms balošanas aizmirsa uzlikt brilles un sajauca pogas. Pēc deputāta vārdiem, ja viņa balss būtu izšķiroša, viņš vērstos Saeimā ar lūgumu pārskatīt balsojumu un solīja, ka turpmāk būs uzmanīgāks.


Написать комментарий