iPhone 5 operētājsistēmu varēs “uzlauzt” piecās minūtēs

foto: engadget.com
foto: engadget.com

Dažas dienas pēc jaunākās Apple operētājsistēmas iOS 6.1 parādīšanās tehnoloģiju aktīvisti nākuši klajā ar veidu, kādā iespējams apiet viedtālruņa iPhone 5 programmatūras ierobežojumus.

Ar Apple iOS  aprīkotām ierīcēm iespējams rediģēt ražotāja drošības uzstādījums, kas ļauj lietotājam iegūt lielāku kontroli pār ierīci, kas nepieciešams, ja, piemēram, uz viedtālruņa vēlas uzstādīt lietojumprogrammas, kuras nav akceptējusi Apple. Šādas darbības tiek dēvētas arī par jailbreak. Modificētu ierīci var izmantot arī kā ierasts, tāpēc jailbreak ir ārkārtīgi populārs veids, kādā palielināt iOS iespējas. Lai gan daudzviet pasaulē šādas procedūras nav aizliegtas, Apple vairākkārt norādījusi, ka tas pārkāpj ierīces garantijas noteikumus.


Jaunāko metodi izstrādājusi hakeru grupa, kas sevi sociālajā tīklā Twitter dēvē par evad3rs. Grupējums norāda, ka iPhone 5 iOS 6 operētājsistēmas aizsardzības apiešanai būs vajadzīgas piecas minūtes, dators un USB kabelis.

Pēc iPhone 5 iOS 6 operētājsistēmas aizsardzības apiešanas risinājuma parādīšanās lietojumprogrammu tiešsaistes tirgū Cydia, kur iespējams sameklēt tās aplikācijas, kuras Apple nav akceptējusi, pirmo sešu stundu laikā tas ticis lejupielādēts aptuveni 800 tūkstošus reižu. Kopumā jaunais jailbreak varētu būt ieinteresējis vismaz 1,7 miljonus iPhone 5 lietotāju. Jailbreak izstrādāšana pēdējā laikā kļuvusi aizvien sarežģītāka, jo Apple uzlabo iOS aizsardzību.

Tikmēr kļuvis zināms, ka Apple datoru, ieskaitot arī planšetdatorus, tirgus daļa aizvadītā gada pēdējā ceturksnī pārsniegusi 20%, liecina pētījumu kompānijas Canalys apkopotie dati. Apple tirdzniecības apjomi sasnieguši 27 miljonus vienību – 23 miljonus iPad un četrus miljonus Mac.

Tirdzniecības apjomus palīdzējis audzēt iPad mini, kura tirdzniecības apjomi veidojuši pusi no visiem Apple planšetdatoru tirdzniecības rādītājiem.


Темы: , , , ,
Написать комментарий