Krāslavas novads prezentēts starptautiskajā tūrisma izstādē “Balttour 2013”

foto: kraslava.lv
foto: kraslava.lv

No 8. līdz 10. februārim izstāžu centrā Ķīpsalā notika 20. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus „Balttour 2013”, informē Krāslavas pašvaldības portāls. 

Tematiskajā hallē „Apceļo Latviju” savu tūrisma piedāvājumu kopējā Latgales reģiona stendā prezentēja arī Krāslavas novada tūrisma informācijas centrs - stāsta Krāslavas novada TIC vadītāja Tatjana Kozačuka.
    
Krāslavas novada tūrisma informācijas centra darbinieki trīs dienu garumā izstādes apmeklētajiem stāstīja par apskates objektiem novadā, brīvdienu māju piedāvājumiem, aktīvās atpūtas iespējām, tradīcijām un pasākumiem.

Stenda apmeklētāji daudz jautāja par tūrisma iespējām dabas parkā „Daugavas loki”, par velomaršrutiem un gastronomisko tūrismu, par kultūras pasākumiem un interesantām saimniecībām. Pozitīvi tika novērtētas pārmaiņas, kas notikušas Krāslavas pilsētā, gan atjaunojot Krāslavas pils kompleksa teritoriju un attīstot jaunus tūrisma objektus, gan pievēršot uzmanību Krāslavas vēsturiskā centra attīstībai. Kāda kurzemniece atzīmēja: „Jūs varat lepoties ar vietu, kurā dzīvojat. To var saskatīt dabā, ka jūsu vadība „rullē” pa pareizo attīstības ceļu. Galvenais ir neapstāties tur, kur tagad esat, bet gan turpināt attīstīt pilsētu un novadu kopumā. Es ticu, ka Jums tas izdosies!”.

Šogad, piedāvājot tūrisma produktus, Latgales reģions uzsvēra amatniecības tradīcijas, tāpēc mūsu stendā trīs dienu garumā strādāja arī daudzi Latgales amatnieki, tajā skaitā keramiķi Valdis un Olga Pauliņi, biedrības „Kruoslovys amatnīku bruoliste” pārstāve Maija Šuļģa un, protams, zemnieku saimniecība „Kurmīši”, kas apmeklētājiem piedāvāja tēju degustāciju.

Ņemot vērā lielo interesi par nesen pirmizrādi piedzīvojušo filmu „Latgale. Trīs stāsti”, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un Latgales plānošanas reģiona administrācija aicināja šo filmu noskatīties arī Latgales stendā Balttour 2013.
Kopumā Latgales reģiona stendā strādāja gandrīz 100 cilvēki – tūrisma informācijas centru darbinieki, amatnieki, folkloras kolektīvu dalībnieki, sadarbības partneri no Krievijas, Baltkrievijas un Lietuvas.

Latgales stendu apmeklēja arī augsta viešņa no Krievijas Federācijas – KF kultūras ministra vietniece Alla Manilova, kas atzinīgi izteicās par sadarbības attīstību tūrisma jomā starp abām valstīm. „Jāsaka, ka Krievijas tūristu īpatsvars, pateicoties mērķtiecīgam Latgales plānošanas reģiona, Latgales Reģiona attīstības aģentūras un pašvaldību darbam pieaug ar katru gadu”, teica A.Manilova.

Šajā gadā Latgales reģions kopumā tiks pārstāvēts 9 starptautiskajos tūrisma gadatirgos. Izstādes ir jau notikušas Helsinkos (Somijā) un Viļņā (Lietuvā), drīzumā notiks arī Tallinā (Igaunijā), Berlīnē (Vācijā), Maskavā (Krievijā), Sanktpēterburgā (Krievijā), Minskā (Baltkrievijā) un Gēteborgā (Zviedrijā).


Написать комментарий