Formālais deputātu lēmums – nākamais solis mazā Aleksandra atveseļošanas procesā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

21.februārī Daugavpils pilsētas domes Sociālo jautājumu komitejas sēdē deputāti nobalsoja par formālo lēmumu projektu, kurš bija ļoti svarīgs.

Ar šo lēmumu saskaņā ar normatīvo aktu prasībām deputāti nodeva Slimnīcas atbalsta biedrībai Silvijas Brices lūgumu par materiālās palīdzības sniegšanu. Sieviete jau ilgu laiku cīnās par to, lai viņas bērns varētu dzirdēt un runāt.

Pirms dažiem gadiem plašsaziņas līdzekļi stāstīja par Preiļu novada iedzīvotāju S.Brici, kuras ilgi gaidītajam dēlam pusgada vecumā tika noteikta diagnoze 4.-5. pakāpes vājdzirdība, tas ir, bērns gandrīz neko nedzird. Pateicoties labu cilvēku atbalstam, māte gadiem ilgi cīnījās par dēla Aleksandra veselību. Pagājušā gada decembrī Aleksandrs sāka lietot jaunu dzirdes aparātu, kurš ir jānoskaņo. No tā būs atkarīgs, vai zēns spēs veiksmīgi uzsākt skolas gaitas – šogad viņš mācīsies 1.klasē.

Sakarā ar to, ka ārstēšana, rehabilitācija un aparāta noskaņošana Krievijā prasa lielas izmaksas, S.Brice, kura pērn reģistrēja savu dzīvesvietu Daugavpilī, vērsās Daugavpils pilsētas domē ar lūgumu sniegt materiālo palīdzību. Sēdes gaitā S.Brice atzīmēja, ka pašvaldības atbalsts esot ļoti svarīgs, un tas, ka Aleksandrs dzird un ir sācis runāt, ir noticis arī pateicoties Domes atbalstam.

„Dažos plašsaziņas līdzekļos raksta, ka Daugavpilī viss esot slikti, un cilvēki nav labi. Manuprāt, citā pilsētā, piemēram, Preiļos, kur mēs dzīvojām agrāk, mēs netiktu tik tālu. Savukārt šeit ar Domes darbinieku palīdzību esam sasnieguši ļoti daudz, pēc pāris gadiem bērns kļūs par pilnvērtīgu sabiedrības locekli. Es no sirds pateicos par palīdzību”, - teica S.Brice.

Pirms balsošanas par S.Brices iesnieguma nosūtīšanu attiecīgajā instancē, deputātiem radās jautājums par to, vai bērns varēs mācīties J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijā, kur ir iesniegti dokumenti, un vai nebūtu loģiskāk uzsākt mācības speciālajā logopēdiskajā skolā. Tomēr, pēc mātes domām, bērnam jāapmeklē parastā skola, un, ja tas sagādās viņam grūtības, māte pieņems nepieciešamo lēmumu.


Написать комментарий