Latgales vēstniecības GORS darbības fokusā pērn mākslinieciskie un saimnieciskie jautājumi 1

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Martā Rēzeknes pilsētas pašvaldības dibinātajās kapitālsabiedrībās tiek apstiprināti gada pārskati, kas atspoguļo galvenos uzņēmuma saimnieciskās darbības rādītājus. 12. martā apstiprināts SIA „Austrumlatvijas koncertzāle” (Latgales vēstniecība GORS) 2012. gada pārskats, informē Rēzeknes pašavladības portāls.

Tā kā Rēzeknē būvējamās jaunās Austrumlatvijas reģionālās daudzfunkcionālās koncertzāles (Latgales vēstniecības GORS) izbūves darbi vēl nav pabeigti un līdz ar to ēku nevar izmantot aktīvas saimnieciskās darbības veikšanai, 2011. gada zaudējumi 14 935 latu apmērā pieauguši līdz 25 493 latiem pērn. Tomēr, lai daudzfunkcionālo centru jeb Latgales vēstniecību GORS varētu savlaicīgi sākt izmantot pēc tās nodošanas ekspluatācijā, 2012. gadā uzņēmuma darbības fokusā bija virkne mākslinieciska un saimnieciska rakstura jautājumu. 

SIA „Austrumlatvijas koncertzāle” darbībai nepieciešamos finanšu resursus 2012. gadā veidoja pašvaldības piešķirtie līdzekļi, ieņēmumi no saimnieciskās darbības (ieņēmumi no semināru un konferenču rīkošanas), kā arī piesaistītie projektu līdzekļi. Neskatoties uz to, ka nav bijis iespējams saimnieciskās darbības nolūkā izmantot jaunbūvējamo koncertzāli, uzņēmums piesaistījis 14 171 latus, piedaloties dažādos projektu konkursos, savukārt gandrīz 8000 lati ieņēmumi veidā saņemti, rīkojot Eiropas Savienības fondu darbības programmu uzraudzības komitejas un tās apakškomitejas sēdi, kā arī vadības pārstāvju tikšanos Rēzeknē. 

Plānots, ka Latgales vēstniecība GORS darbu sāks 2013. gada maijā, kas būtiski uzlabos SIA „Austrumlatvijas koncertzāle” finanšu rādītājus. 2013. gadā uzņēmuma ieņēmumus galvenokārt veidos ieņēmumi no telpu nomas (kafejnīca-restorāns, kino demonstrēšana, mūzikas preču veikals, telpu noma pasākumiem), ieņēmumi no pasākumu rīkošanas (biļešu, producēšanas ieņēmumi, ieņēmumi no semināru un konferenču rīkošanas un citām aktivitātēm), pašvaldības piešķirtie līdzekļi (mērķdotācija), projektos piesaistītie līdzekļi, kā arī ziedojumi, dāvinājumi un sponsoru līdzekļi. Latgales vēstniecība GORS arī risina sarunas ar Kultūras ministriju par atsevišķas atbalsta programmas izveidi profesionālās mākslas pieejamībai reģionos, kas ļautu tieši ietekmēt Latgales vēstniecības GORS piesaistīto līdzekļu apjomu, ministrija noteikusi valsts finansētajiem mākslinieciskajiem kolektīviem par pienākumu koncertēt GORS. 

SIA „Austrumlatvijas koncertzāle” izvirzītais mērķis ir trīs gadu laikā pēc Latgales vēstniecības GORS saimnieciskās darbības uzsākšanas nodrošināt Latvijas apstākļiem maksimālu rentabilitāti. Lai sasniegtu šo mērķi, ir jānosaka saprātīgs un iedzīvotāju interesēm atbilstošs skaits profesionālās skatuves mākslas pasākumu un ir jāpalielina sabiedrības brīvā laika pavadīšanas pasākumi, kā arī konferenču, kongresu un korporatīvo pasākumu norise. Saimnieciskās darbības ieņēmumi ir tiešā veidā atkarīgi no piedāvāto pakalpojumu kvalitātes, mārketinga aktivitātēm un klientu maksātspējas. Savukārt pašvaldības dotācija ir atkarīga no pašvaldības budžeta iespējām, Kultūras un tūrisma aģentūras izpratnes par kvalitatīvu kultūrprocesu atbalstu, kā arī pašvaldības vadības nostājas un izpratnes. Latgales vēstniecības GORS turpmāko attīstību arī būtiski ietekmēs tūrisma jomas pakalpojumu kvalitāte un pieejamība reģionā, it īpaši naktsmītnes.

SIA „Austrumlatvijas koncertzāle” ir Rēzeknes pilsētas domes 2010. gadā dibināta kapitālsabiedrība, kurā 100% kapitāla daļu pieder pašvaldībai. Tās dibināšanas mērķis ir nodrošināt Rēzeknē veidojamā Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra jeb Latgales vēstniecības GORS saimniecisko un māksliniecisko darbību.

Austrumlatvijas reģionālais daudzfunkcionālais centrs (Latgales vēstniecība GORS) top Rēzeknes pilsētas domes īstenotajā projektā „Austrumlatvijas reģionālais daudzfunkcionālais centrs Rēzeknē”, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, Latvijas valsts un Rēzeknes pilsētas pašvaldība. Projekta kopējais mērķis ir izveidot Austrumlatvijas nacionālas un reģionālas nozīmes daudzfunkcionālu kultūras centru, nodrošinot daudzveidīgu un kvalitatīvu kultūrvidi, kas tādējādi palielinās Austrumlatvijas reģiona pievilcību dzīves un darba apstākļiem, veicinās ekonomisko attīstību.


Написать комментарий

Smešno..... ja ne vairāk....