Parakstīts sadarbības memorandums strap Ludzas novada pašvaldību un Bio-Enerģiju

foto: vieglicelot.lv
foto: vieglicelot.lv

Lai veicinātu sadarbību klimatu pārmaiņu, enerģijas un ilgtspējīgas attīstības jautājumos starp enerģētikas sektora pārstāvjiem un pašvaldību, 26. martā Ludzas novada pašvaldība un SIA „Ludzas Bio-Enerģija” parakstīja sadarbības memorandumu, informē Ludzas novada portāls.

Dokuments parakstīts Pilsētu mēru pakta ietvaros.

Pilsētu mēru pakts ir plaša Eiropas kustība, kurā iesaistītas pašvaldības, kas savās teritorijās brīvprātīgi apņemas palielināt energoefektivitāti un izmantot atjaunojamos enerģijas avotus. Pakta parakstītāji apņemas ievērot un pārsniegt Eiropas Savienības definēto mērķi līdz 2020. gadam samazināt C02 emisijas līdz pat 20 %.

Līdz ar memoranduma parakstīšanu Ludzas novada pašvaldības apņemas gada laikā pēc pievienošanās Paktam iesniegt savu Ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plānu. Plāns ir viens no ES galvenajiem instrumentiem energoefektivitātes un atjaunojamās enerģijas attīstības veicināšanai vietējā līmenī.

SIA „Ludzas Bio-Enerģija” un Ludzas novada pašvaldība kopīgu mērķu sasniegšanai vienojās:

•     Sekmēt sadarbības izveidi starp SIA „Ludzas Bio-Enerģija” un patērētājiem, lai veicinātu ilgtspējīgu un efektīvu enerģijas ražošanu un patēriņu.

•     Uzlabot ticamas enerģijas datu uzskaiti, lai izstrādātu aktuālajai situācijai atbilstošu Ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plānus un sasniegtu Pilsētu mēru pakta stratēģiskos mērķus.

•     Uzlabot piekļuvi publiski pieejamiem enerģijas galapatēriņu datiem, kā arī publikācijām un pētījumu rezultātiem enerģētikas un vides jautājumos.

•     Nodrošināt ticamus enerģijas galapatēriņa datus pašvaldībai drukātā vai elektroniskā formātā vienu reizi gadā.

•      Izstrādāt vienotu elektronisko tabulu ikgadējo enerģijas gala patēriņa datu apkopošanai.

•     Piesaistīt nacionālo un Eiropas Savienības fondu līdzekļus pētniecības un tehnoloģiju uzlabošanas projektos enerģētikas sektorā.

•      Organizēt un piedalīties pasākumos par enerģētikas jautājumiem.


Написать комментарий