Lidostā «Rīga» vasaras sezonā 9 jauni galamērķi

foto: mmp.multiprese.lv
foto: mmp.multiprese.lv

Līdz ar vasaras lidojumu saraksta ieviešanu aviokompānijas no starptautiskās lidostas "Rīga" piedāvā sešus jaunus regulāro un trīs čartera lidojumu galamērķus. Kopumā reisu biežums palielinājies par 24%, salīdzinot ar ziemas periodu.

Vairāk lidojumu tiks nodrošināti uz tādiem galamērķiem kā Helsinki, Stokholma, Tallina, Maskava, Ņujorka, Stambula, Minska un citiem, informē VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" Komunikācijas vienības vadītāja Elīna Krastiņa.

Nacionālās aviokompānijas airBaltic maršrutu tīklā atgriežas astoņi populāri vasaras galamērķi Vidusjūras, Kaspijas jūras un Melnās jūras piekrastē. Jau aprīlī tiks uzsākti lidojumi uz Larnaku, bet jau no maija piedāvās arī reisus uz Balatonu, Olbiju, Maltu un no jūnija - uz Rijeku. Jau kopš 2013. gada sākuma airBaltic piedāvā lidojumus uz Prāgu. Turklāt aviokompānija "airBaltic" ir ieviesusi papildu lidojumus 11 maršrutos, kas ļauj doties no Rīgas uz Parīzi, Barselonu, Nicu, Stokholmu, Romu, Londonu un Bari. Lidojumi uz Francijas un Lielbritānijas galvaspilsētām no Rīgas būs pieejami divreiz dienā, savukārt maršruts Stokholma - Rīga tiks nodrošināts četras reizes dienā.

Aprīlī tiks uzsākti arī lidojumi uz Bergenu, ko nodrošinās lidsabiedrība Wizzair. Sadarbībā ar tūroperatoriem airBaltic vasaras sezonā nodrošinās čartera lidojumus. Tai pat laikā vairāki lidojumi tiek samazināti.

No gada sākuma līdz 25.martam lidostā “Rīga” ir apkalpoti 878 052 pasažieri, kas ir par 0,4% vairāk nekā 2012.gada tajā paša periodā, savukārt apkalpoto kravu skaits pieaudzis par 163,6 % salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Vispopulārākie galamērķi janvārī un februārī bija Londona un Maskava, kurp devās 19 % pasažieru.


Написать комментарий