Daugavpils veiksmīgi sadarbojas ar Ķīnu: ārzemju strādnieki ražos mūsu pilsētā sake 1

foto: fishki.net
foto: fishki.net

Portālam Gorod.lv kļuvis zināms, ka Daugavpils pilsētas domes darbinieku vizītes uz Ķīnu dod labumus: 28.martā tika noslēgts līgums par Daugavpils un Harbinas sadarbību, kas paredz, ka drīz mūsu pilsētā tiks uzsākta plaša mēroga ražošana.

Domes pārstāvji paskaidroja, ka drīz pašvaldība iegādāsies Ruģeļu ūdenskrātuvi, kuras tuvumā tiek plānots uzsākt rīsu audzēšanu. Laukā strādās ap 5 tūkstošiem ķīniešu, savukārt izaudzētie rīsi tiks izmantoti rīsu degvīna ražošanai. Tiek plānots, ka minētā produkcija tiks realizēta vietējā tirgū, šo procesu uzraudzīs viens no uzņēmējiem, kurš bija delegācijas sastāvā, kas šoziem apmeklēja Harbinu.   

Tapa zināms, ka speciālisti jau sen sākuši strādāt pie šī projekta, tāpēc Latvijā tiek izstrādāti grozījumi, saskaņā ar kuriem ķīniešu valodai Latgalē tiks piešķirts reģionālās valodas statuss. Ķīniešu valodas plašāku izmantošanu atbalsta arī politiķi, kuri aktīvi iestājas pret krievu valodu kā otro valsts valodu.

Lai nodrošinātu darbiniekiem no ārzemēm labus dzīvošanas apstākļus, Daugavpilī tiks paātrināta augstceltņu būvniecības projekta īstenošana, kuras atradīsies pilsētas centrā un kurās dzīvos ārzemju strādnieki. Kā jau tika ziņots, šī gada janvārī Domes deputāti pieņēma lēmumu pagarināt sabiedriskā un dzīvojamā kompleksa „Skyline” būvniecības realizācijas termiņu, savukārt šobrīd nolemts, ka būvdarbi tiks uzsākti jau šī gada maijā.

Viens no Harbinas partneru noteikumiem bija atļauja dibināt savu politisko partiju, kura piedalīsies pašvaldību vēlēšanās. Saskaņā ar portāla rīcībā esošo informāciju, partijas nosaukums būs „Daugavpils uguns pūķis” un tā plāno iegūt Domē vismaz 3 vietas.

Pagaidām nav zināms, kādā veidā Daugavpilī ieradīsies rīsu audzēšanas speciālisti no Ķīnas. Iespējams, uzņēmums iegādāsies izsolē izliktu Daugavpils lidostu un organizēs tiešos reisus Harbina – Daugavpils. Gadījumā, ja lidostas attīstība nebūs iespējama, bet rīsu audzēšana neatmaksāsies, brīvajā no darba laikā strādnieki būvēs pazemes tuneli uz savu dzimteni.  Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamets jau izsniedzis būvatļauju, norādot, ka tuneli nedrīkst būvēt zem ielām, kuras tiek rekonstruētas.

Tiek plānots, ka projekta īstenošana tiks uzsākta šī gada maijā.

1.aprīļa ziņa


Написать комментарий

Tagad tas ir aprīļa joks, bet vispār tuvākā nākotne var kļūt par īstenību!!!