WikiLeaks gatavojas paziņot par noslēpumainu Īpašo projektu K

foto: abc.net.au
foto: abc.net.au

Interneta projekta WikiLeaks pārstāvji paziņojuši, ka 8. aprīlī notiks īpaša preses konference, vienlaikus nenorādot, par kādiem jautājumiem plānots paziņojums.

Šāda rīcība radījusi baumas par jaunas slepenu dokumentu devas iespējamo publicēšanu, vai arī informācijas publiskošanu par portāla dibinātāja Džūliana Asanža nākamo politisko partiju Austrālijā. Par to vēsta televīzijas kanāls Russia Today, ar kuru Dž. Asanžs sadarbojās 2012. gadā.

Kā norāda Russia Today, WikiLeaks savā Twitter  profilā ir paziņojis par jaunu Īpašo projektu K (Special Project K), un uzstādījis pulksteni, kas skaita līdz preses konferences sākumam atlikušo laiku. Preses konference ieplānota Nacionālajā Preses klubā Vašingtonā. Nekādas citas detaļas par gaidāmo pasākumu netiek izpaustas, plašākas informācijas nav arī preses kluba interneta vietnē.

Bez tam nav arī skaidrs, kurš no WikiLeaks pārstāvjiem vadīs preses konferenci, jo Dž. Asanžs joprojām atrodas Ekvadoras vēstniecībā Londonā, kuru viņš nevar pamest, jo tiks nekavējoties apcietināts un izdots Zviedrijai. Iespējams, ka tā būs Islandes žurnālists Kristins Hrafnsons vai arī WikiLeaks aktīvists Jakobs Apelbaums, kurš jau agrāk vairākkārt pārstāvējis šo organizāciju.


Написать комментарий