Ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils sasniedzis 7,28 metrus: vēl nāks ūdeņi no Baltkrievijas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

18.aprīlī plkst.12:00 ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils sasniedza 7,28 metrus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskulis paziņoja portālam Gorod.lv, ka atbildīgās personas katru dienu apseko piekrastes teritoriju un izvērtē situāciju.

Runājot par Daugavpils pilsētas administratīvo teritoriju, jāatzīmē, ka šobrīd nedaudz applūdušas ir Grīvas kapu zemās vietas, kas notiek ik gadu. Applūdušo māju pilsētā pagaidām nav, nav applūdusi arī Nometņu iela, kas atrodas riska zonā.

Līksnā izveidojušais ledus sastrēgums, kas ietekmēja strauju ūdens līmeņa pacelšanos, šobrīd ir likvidēts, tomēr tagad ledus sastrēgums izveidojies Nīcgalē, sakarā ar ko tuvākajās dienās ūdens līmenis upē atkal pacelsies.

Pēc V.Ruskuļa vārdiem, ledus pamatmasa esot pagājusi Daugavpilij garām, naktī gāja ledus no Baltkrievijas. Latvijā sniegs jau ir gandrīz nokusis, bet Baltkrievijas teritorijā notiek sniega intensīva kušana, tādēļ pamatūdeņi vēl nāks.

Iepriekš speciālisti prognozēja ūdens līmeņa pacelšanos līdz 7,5-8 metriem. V.Ruskulis prognozi neprecizēja, atzīmējot, ka visi dienesti esot gatavi rīkoties, no pilsētas iedzīvotājiem signāli par plūdu draudiem pagaidām nav saņemti. 

Jāatzīmē, ka sarežģīta situācija izveidojusies Daugavpils apkārtnē, Sventes pagastā: vakar tika applūdināts ceļš Daugavpils – Ilūkste, glābēji sniedza palīdzību autovadītājam, kurš bija nokļuvis applūdusī teritorijā. Naktī uz ceturtdienu bija saņemts vēl viens zvans, tomēr cilvēki pameta applūdušo teritoriju pašu spēkiem.

Daugavpils novada Līksnas pagastā applūdušas vasarnīcu kooperatīva „Ļubasti” 115 mājas. Šajā teritorijā pastāvīgi dzīvo astoņi cilvēki, kuri atteicās no evakuācijas. Ilūkstes novadā Glaudānu ciemā ir applūdusi lauku māja, kurā dzīvo divi cilvēki, viņi pameta māju pašu spēkiem.


Написать комментарий