Rēzekne pēc vēlēšanām

Pašvaldību vēlēšanas ir aiz muguras, kaislības ir pierimušas. Rēzeknes iedzīvotāji atgriezās pie ikdienas rūpēm. Vieni strādā sakņu dārzā vai aizbraukuši atvaļinājumā, citi no rīta iet uz darbu, priecājoties, ka tas viņiem ir.

Nedēļu pēc vēlēšanām pajautājot, kāds notikums Rēzeknes iedzīvotājiem asociējas ar šī gada 1.jūniju, vairākums atcerējās Bērnu tiesību aizsardzībai dienai veltītos svētkus Raiņa parkā. Tas ir dabiski, jo vecākiem ar bērniem patīk apmeklēt ģimenei domātos pasākumus, kuros bērni var izpriecāties uz piepūšamajām atrakcijām, pagaršot saldumus, piedalīties muzikālajos priekšnesumos, nevis piedalīties pašvaldību vēlēšanās, baidoties izdarīt nepareizu izvēli.

Vēlēšanas, it īpaši pirmsvēlēšanu laiks, parastiem iedzīvotājiem, kuri īpaši neinteresējas par politiku, atgādina teātra priekšnesumu. Daļa no tiem, kuri piedalījās vēlēšanās, nejuta atbildību par pilsētas nākotni, cita daļa balsoja par paziņām, kāds – tāpat vien, kompānijas pēc.
    
Kopumā Rēzeknē nobalsoja 47,45% no pilsētas balsstiesīgajiem. Rēzeknes redzējums pēc vēlēšanām nemainīsies. Rēzeknieši neizrāda īpašu optimismu, runājot par pilsētas nākotni, tomēr cer, ka pilsētas vadība pabeigs uzsāktos būvdarbus. 48,34% atbalstu saņēma partija „Saskaņas centrs”. Daudzi, kuri balsoja par šo partiju, skaidro savu izvēli ar to, ka pilsēta tiek pārveidota un kļūst par kultūras centru, un citas partijas būtu vēl neveiksmīgākā izvēle.

Rēzeknes iedzīvotāji skaidro, ka netic brīnumiem un jebkuras partijas deputātu nesavtīgumam. Rēzekniešiem, tāpat kā visiem latviešiem, normālai dzīvei nevajag daudz: darba vietas, ražošanas atjaunošana, adekvāta apkures maksa, labiekārtoti pagalmi, izremontētie autoceļi.
 


Написать комментарий