Top jauna Rēzeknes Augstskolas Inženieru fakultāte

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Aizvadītajā nedēļā Rēzeknes Augstskolā (RA) tika svinīgi iemūrēts pamatakmens topošās RA Inženieru fakultātes pamatos, klātesot augstskolas vadībai, studentiem, darbiniekiem un absolventiem, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Svinīgajā brīdī piedalījās arī VIAA direktore D. Traidās, būvniecības uzņēmuma „RE&RE” valdes priekšsēdētājs Ainārs Pauniņš, SIA „AB3D” arhitekts Juris Mitenbergs, Rēzeknes novada pašvaldības priekšsēdētājs Monvīds Švarcs, Rēzeknes pilsētas domes deputāte Lidija Ostapceva, Rēzeknes Sāpju Dievmātes draudzes priesteris Pāvels Zeiļa.

Pasākumā RA rektors, asoc.prof. Edmunds Teirumnieks uzsvēra, ka šis mirklis, atklājot vēstījuma kapsulas iemūrēšanas brīdi, ir ļoti simbolisks, jo jau ilgu laiku bijusi tāda doma, ka Rēzeknei jākļūst ne tikai par Latgales, bet arī par Latvijas tehnoloģiju centru, kur top jauni produkti un tiek sagatavoti kvalificēti savas jomas speciālisti. Par svarīgu mērķi RA ir izvirzījusi līdz 2020. gadam izveidot studentu pilsētiņu.

VIAA direktore D. Traidās savā apveikuma runā akcentēja, ka Rēzeknes Augstskola, kas sevi līdz šim ir pierādījusi kā nopietns un spēcīgs spēlētājs augstākās izglītības telpā Latvijā, būvē savu konkurētspēju ne tikai Latvijai, bet arī kopējai Eiropas telpai. „Tas, kas šodien ir mūsu satikšanās iemesls, nav tikai būve, faktiski tas ir infrastruktūras komplekss, kurš ļaus šīm inženierprogrammām attīstīties un progresēt tādā virzienā un tādā kapacitātē, lai augstskola kļūtu vēl konkurētspējīgāka un vēl spēcīgāka, savu īpašo profilu un virzienus piedāvājot,” teica D. Traidās novēlot, lai par šo augstskolu teiktu tā: „Reiga ir Reiga, bet muojuos tūmār drūšuok”.

Līdz ar RA ēku būvniecības pamatakmens ielikšanu tika iemūrēta kapsula ar vēstījumiem un piemiņas priekšmetiem nākamajām paaudzēm. Piemiņai tika iemūrēts vēstījums ar RA rektora E. Teirumnieka, VIAA direktores D. Traidās un būvniecības uzņēmuma „RE&RE” valdes priekšsēdētāja A. Pauniņa parakstiem, Rēzeknes Augstskolas avīze „RA Dialogi”, kā arī viena lata monēta. Rēzeknes Sāpju Dievmātes draudzes priesteris Pāvels Zeiļa deva svētību augstskolas fakultātes būvniecībai.

Jaunās RA Inženieru fakultātes ēkas plānotās izmaksas ir LVL 3 747 221 (85% finansē ERAF, 7,17% - IZM no valsts budžeta līdzekļiem un 7,83% finansēs Rēzeknes Augstskola, izmantojot Valsts Kases aizdevumu). Jaunceļamo objektu plānots pabeigt 2014. gada martā.


Написать комментарий