Zviedrijas ūdenstilpņu šausmas: zivs, kura kastrē visus peldēties gribošus vīriešus 1

foto: gurumed.org
foto: gurumed.org

Runa ir par zivi, kuru sauc par paku. Tā var sasniegt iespaidīgus apmērus, ir plēsīgās un briesmīgās Dienvidamerikas piranjas radiniece.

Piranjas zobu spēka pietiek, lai viegli sašķeltu riekstus, bet barā šādas zivis apēd lielus dzīvniekus burtiski minūtes laikā.

Vietējais zviedru zvejnieks Öresund jūras šaurumā noķēra 21,5 cm garu paku. Turklāt zivs ne tikai pēc zvejnieku, bet arī zinātnieku liecībām dzīvo daudzās Zviedrijas ūdenstilpnēs, un, kaut gan tā atzīta par zālēdāju, zinātnieki drīzāk to uzskata par visēdāju, - raksta eurosmi.ru.

Pēc Raska Mollera, Dāņu dabas vēstures muzeja eksperta domām zivs paku ļoti labi jūtas duļķainā ūdenī, ezeros un ēd tur visu, ko var sasniegt. Vairāki bēdīgi gadījumi jau tika reģistrēti – kad vīrieši kaili peldējās paku mitināšanās vidē, zivs viņiem uzbruka, uzskatot par ēsmu. Dažus izglābt neizdevās – lielā rēta un asiņošana kļuva cietušajiem par letālu.

Jāatzīmē, ka zivs paku līdz šim netika sastapta Eiropas ūdenstilpnēs un tas, ka to noķēra jūras šaurumā, pierāda tās esamību Zviedrijā lielā daudzumā. Lielie paku īpatņi sasniedz 25 kg svaru un ir pietiekami bīstami.


Написать комментарий

Google translate?