ASV palielina diplomātisko spiedienu pret Krieviju

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Tuvojoties 16.marta referendumam par Krimas pievienošanos Krievijai, Amerikas Savienoto Valstu valsts sekretārs centīsies pārliecināt Krievijas ārlietu ministru, ka, iekļaujot Krimu savā teritorijā, Krievija cietīs no saskaņotām ASV un Eiropas Savienības sankcijām.

Londonā gaidāmas sarunas starp Džonu Keriju (John Kerry) un viņa Krievijas kolēģi Sergeju Lavrovu, kur pēdējam tiks skaidrots, ka līdz ar svētdien paredzēto referendumu Krievija varētu smagi ciest politiskā un ekonomiskā ziņā.

«Ja nebūs nekādu pazīmju par iespējamu tālāku virzību un šī jautājuma atrisināšanu, pirmdien [17.martā] Eiropā un šeit [Vašingtonā] tiks sperti ļoti nopietni soļi attiecībā uz mūsu rīcībā esošām iespējām,» BBC citē Kerija teikto pirms izlidošanas uz Lielbritāniju.

13.martā notikusi ANO Drošības padomes ārkārtas sēde, kur Krievijas vēstnieks Vitālijs Čurkins skaidrojis savas valsts nostāju. Viņš paudis, ka Krievija nevēlas karu ar Ukrainu un aizstāvējis Krimas, kur vairākums iedzīvotāju ir krievi, tiesības izlemt, vai tā vēlas pievienoties Krievijas Federācijai.


Написать комментарий