DNS analīze ir apstiprinājusi: Eva Brauna bija ebrejiete

foto: newsru.co.il
foto: newsru.co.il

Britu zinātnieki, izpētot matu no ķemmes, kura 1945. gadā tika atrasta Hitlera mājā Bavārijas Alpos, nonāca pie secinājuma, ka Eva Brauna bija ebrejiete. Dokumentālo filmu, kura veltīta slavenu cilvēku DNS, uzņēma Lielbritānijas televīzijas kanāls Channel 4.

Tādēļ, ka pēc ebreju tradīcijas tautība tiek noteikta pa mātes līniju, zinātnieki pētīja DNS un nonāca pie secinājuma, ka Evas Braunas saknes ir attiecināmas uz Aškenazi ebrejiem, – vēsta newsru.co.il.

Portāls Liberty Voice atzīmē, ka pirms romāna sākuma ar Braunu Hitlers uzdeva saviem palīgiem pārbaudīt Evas ciltskoku, lai pārliecinātos, ka viņa ir āriete. Viņiem neizdevās atrast nekādus diskreditējušus datus. Filmas veidotāji domā, ka Eva, kura uzauga stingrā skolotāja Frīdriha Brauna katoļu ģimenē, visdrīzāk pati nenojauta par to, ka viņas dzimtā ir bijuši ebreji. Acīmredzot Braunas senči pārgāja uz katolicismu 19. gadsimtā, kad šādu ticības maiņu praktizēja daudzi Vācijas ebreji.

Publikācijā tiek atzīmēts, ka zinātnieku secinājumiem ir iepriekšējs raksturs, jo līdz šim brīdim nav izdevies pierādīt, ka Hitlera mājā atrastā ķemme piederēja tieši Evai Braunai. Lai to apstiprinātu, jāsaņem viņas ģimenes locekļu DNS paraugi. Bet divi no Evas Braunas dzīvajiem radiniekiem atsakās runāt ar zinātniekiem.

 


Написать комментарий