Pulkvedis H.Houfs: Nevaru teikt, vai Daugavpils ir Latvijas Krima, tas ir politikas jautājums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpili ar oficiālu vizīti apmeklēja NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā koordinācijas grupa.

Delegācija apmeklēja mūsu valsti, lai novērotu ASV Armijas Eiropā vadītās mācības „Saber Strike 2014”, gūstot pieredzi par operacionālo spēju un savietojamību starp sabiedrotajiem un partneriem.

Pēc delegācijas vadītāja pulkveža Hansa Houfa (Hans Houf) vārdiem, vizītes mērķis bija attīstīt sadarbību ar Nacionālo bruņoto spēku vienībām. Tādēļ delegācija apmeklēja Daugavpili un Zemessardzes 34.artilērijas bataljonu, kā arī tikās ar Daugavpils pilsētas vadību.

Uz žurnālistu jautājumiem par iespējamiem Krievijas militāriem draudiem, par kuriem pēdējā laikā tiek daudz rakstīts plašsaziņas līdzekļos, pulkvedis konkrētu atbildi nesniedza. Viņš atzīmēja, ka NATO vāc informāciju par situāciju Ukrainā, organizācijai ir zināms, kas notiek citos reģionos un valstīs, un nepieciešamības gadījumā tā piedāvās savu palīdzību. NATO karavīru galvenā misija esot visu Ziemeļatlantijas alianses teritoriju iedzīvotāju drošības nodrošināšana.

Bez atbildes palika arī jautājums par Daugavpili, kuru presē bieži vien dēvē par Latvijas Krimu. Pulkvedis H.Houfs paziņoja, ka viņa rīcībā neesot informācijas par šo jautājumu, un tas esot politikas jautājums.

„Jums vairāk jāsadarbojas ar politiķiem, lai nodrošinātu drošību. Es, no savas puses, varu apgalvot, ka NATO karavīri dara visu iespējamo tās nodrošināšanai”, paskaidroja H.Houfs.


Написать комментарий